Nakon nekoliko sati neizvjesnosti i čekanja na uskom putu ka kampu Vučjak kod Bihaća u policijskoj pratnji se pojavila kolona autobusa koji bi trebali prebaciti migrante u Ušivak kod Sarajeva.

U kampu se, kako saznajemo, i nalazi veliki broj policajaca koji će osiguravati prebacivanje migranta sa područja USK na područje Kantona Sarajevo.

Iako je izmještanje blizu 350 migranata najavljeno jučer, akcija je pomjerena za danas. Iz IOM-a su najavili da će oni učestvovati u prebacivanju migranata samo ako oni dobrovoljno pristanu na to.

Ipak, nije poznato šta se dešava u samom kampu jer je medijskim ekipama od jutros zabranjen prilaz na skoro tri kilometra od ulaza u improvizovani migrantski kamp koji je postao poznat po nehumanim uslovima života.

//KLix

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.