Hrvatska nogometna reprezentacija danas se okupila u Zagrebu, Zlatko Dalić sa svojim momcima kreće po Europsko prvenstvo. Među ‘vatrenima’ vlada veliki optimizam, a među igrače nemir nisu unijele ni ozljede Rakitića, Kramarića i Mitrovića.

Hrvatski izbornik u jutarnjim je satima održao press-konferenciju, jasno naznačio kako Hrvatska (sasvim logično) još jednom protiv Slovaka ide po pobjedu. Bez obzira što je kockastima za Euro dovoljan i jedan bod.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

U HNS-u očito pušu neki novi vjetrovi, pa je po prvi put ‘pressica’ naše izabrane vrste održana u zagrebačkom hotelu Garden Inn. Istina, i on je u sklopu grupacije Hilton, ali posljednjih godina sva su izbornikova obraćanja javnosti bila iz DoubleTree Hilton hotela. Najbolji hrvatski nogometaši, još se od rujanskih akcija sa Slovačkom i Azerbajdžanom, više ne okupljaju u Westinu ili Asu, njihova nova destinacija je hotel Capital u samom središtu Zagreba.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

11.11.2019., Zagreb – Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije uoci utakmice sa Slovackom. Luka Modric
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

I tu je sve drugačije, nogometaši u masi običnih smrtnika, prolaznika i šetača kapaju ‘mic po mic’, neke od njih je teško i zamijetiti dok ne skrenu u hotel. Ili dok taksijem ne stignu ispred samog ulaza u Capital. Ovoga puta najlakše je bilo raspoznati Marcela Brozovića koji je jedini do zakazanog okupljališta stigao u reprezentativnoj uniformi. Točnije, u trenirci u kojoj često viđamo naše igrače prije utakmica. Ostali su ipak bili u ‘casual’ varijanti…

Nikola Vlašić među prvima je u jutarnjim satima stigao u Capital, za njim su počeli ‘kapati’ i ostali. Podršku svojim suigračima došli su dati ozlijeđeni Andrej Kramarić i Ivan Rakitić, prvog je također bilo teško prepoznati. Napadač Hoffenheima s kapuljačom na glavi je šetao centrom grada, pa samo neometano skrenuo u hotel. A do 12.30 u hotel su stigli još Modrić, Petković, Oršić, Kovačić, Perić…, u tandemu su došli tek bratići Melnjak i Rog.

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Medija praktički i nije bilo, ali niti navijača. Tek jedna mama koja je s djetetom mirno čekala autograme i slike većine reprezentativaca, oni ju naravno nisu razočarali. Među posljednjima, tek koju minutu poslije 12.30, stigao je Josip Brekalo koji je ubrzao korak prema hotelu kako ipak ne bi previše kasnio. Zlatko Dalić u Capital je stigao prilično nasmijan, dobro raspoložen, pun optimizma kako će Hrvatska preko vikenda osigurati Euro. A u to smo, s punim pravom, uvjereni i svi mi.

Izvor: Hrvoje Tironi / 24sata.hr