Stipe Miočić vratio je titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije u svoje vlasništvo. Nakon što je Danijel Kormijer (Daniel Cormier) u prve tri runde otvorenog rata bio bolji borac, Stipe je potvrdio kako su njegovi udarci ipak jači. Dočekao je svoju priliku i u četvrtoj rundi je završio ovu borbu.

Jedan lijevi kroše u tijelo bio je dovoljan, Kormijer je pokleknuo, a onda je uslijedila munjevita serija i jedan desni direkt savršeno je sjeo te bacio dosadašnjeg prvaka u nokdaun.

Tada je Stipe jurnuo naprijed, sudija je dao dosta vremena prvaku da se oporavi, ali Miočić je sjajnom serijom završio posao i postao novi, stari teškaški prvak svijeta.

Nejt Diaz (Nate) vratio se u UFC na impresivan način. Nakon 15 minuta odlične borbe savladao je Entonija Petisa (Anthonyja Pettisa). Bio je Diaz bolji u svim segmentima borbe i uopće se nije primijetilo da ga čak tri godine nije bilo u kavezu.

Borba je otvorena izmjenama na nogama, da bi nakon minute borci završili u klinču. Diaz je imao namjeru odvesti borbu na pod, ali Petis se izvukao i pogodio nekoliko dobrih udaraca. Novi klinč je uslijedio na sredini runde, no sad je Diaz taj koji je pribio Petisa na ogradu. 

Nije tu ipak viđeno ništa konkretno i vraća se borba na sredinu kaveza, gdje sad Diaz postaje ofenzivniji i bolje pogađa. Otprilike minutu i po prije kraja runde Diaz je napokon uspio doći do rušenja. Zatvorio je dobru poziciju na Petisovim leđima, no nisu njegovi udarci bili dovoljno jaki za ozbiljniju štetu. No, vjerovatno su bili dovoljno jaki za rundu.

Ipak, dugo vremena izvan kaveza kao da je ostavilo ožiljka na Nateu i u drugu rundu ulazi umorniji. Petis ipak nije srljao nego je polako krenuo pogađati serije udaraca. Iz ritma ga je ipak izbacio pogodak prstom u Diazovo oko, koji je donio prekid od otprilike pola minute. 

Pokazalo se kako je taj kratki odmor jako dobro došao Nejtu. Ulaskom u treću minutu išao je Diaz na klinč i rušenje, prvobitno mu nije upalilo, no pogodio je nekoliko dobrih udaraca. Upalilo mu je zato malo prije isteka treće minute runde, no Petis se brzo ustao i nastavlja se hrvanje uz ogradu. Počeo se sad vidjeti i umor kod Petisa, na račun kojeg mu je runda počela odlaziti iz ruku. Pronašao je Nejt novu svježinu i završio je rundu na impresivan način, s nekoliko kvalitetno pogođenih serija. 

Treću rundu Diaz otvara još najbolje od sve tri, jer se dogodilo to da je Petis sad onaj umorniji borac. Udarcima je tako poslao Petisa na pod i nastavio. Činilo se kako će borba tu završiti, no nije se bivši prvak lake kategorije predavao. Završio je Petis sredinom runde i u gornjoj poziciji, no nije se dugo zadržao u njoj, uprkos seriji udaraca kojom je pogodio Diaza. Okrenuo je Nejt još jednom situaciju u parteru, a onda i vrlo pametno priveo borbu kraju. Na kraju je pobjedu uzeo jednoglasnom sudijskom odlukom na koju niko ne može imati prigovora.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba