Radi se o stipendiranju učenika svih uzrasta i studenata koji će u narednih 12 mjeseci iz BBI Fonda primati mjesečne stipendije od po 100 dolara
Bosna Bank International (BBI) organizirala je jučer u Sarajevu svečanu ceremoniju potpisivanja ugovora sa 135 stipendista Fonda “Sheikh Saleh Kamel”, učenika i studenata iz Kantona Sarajevo, od ukupno 444 koliko se ove godine dodjeljuje iz Fonda, vrijednosti nešto veće od 530.000 dolara. Potpisivanje preostalih ugovora bit će organizirano sa stipendistima po regijama ili kantonima do kraja godine.

– Vjerujemo da je ulaganje u znanje kapital koji ostaje društvu i koji pomaže našem razvoju, kazala je predsjednica uprave BBI banke Emina Šišić, naglasivši kako je u proteklih devet godina stipendirano više od 3.000 učenika i studenata.

Rektor Univerziteta u Sarajevu Rifat Škrijelj izjavio je da će stub budućeg razvoja BiH biti ovi ljudi koji danas dobijaju stipendije, a čestitke dobitnicima, uz poruke da nastave istrajavati u učenju i radu, kao i razvijanju svoje ličnosti na temeljima dobra i dobročinstva, uputio je reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović.

Izvor: oslobodjenje.ba