DVA ključna igrača Dinama u pregovorima oko krize u klubu –  kapetan Arijan Ademi i dokapetan Dominik Livaković – među posljednjima će potpisati ugovore o smanjenju plaće. To su posljednje informacije koje su procurile iz Maksimira koji je jučer napustio trener Nenad Bjelica, bogatiji za bruto od milijun eura. Dinamo će mu na kraju isplatiti više nego što je planirao i okrenuti se kompleksnijem poslu, pregovaranju s igračima.

Braća Mamić u svom pogonu imaju preko sto igrača pod ugovorima i neke od njih pustit će besplatno da ih ne moraju plaćati.

Jučer su oko Dinama kružile različite informacije o statusu pregovora s imenima prve momčadi, Livaković i Ademi nisu bili upitni te su nas u klubu izvijestili kako je većina igrača potpisala anekse ugovora s kriznim mjerama. Kasnije se doznalo da među tom većinom nisu Ademi i Livaković, ali da će uskoro biti. Klub se po ovom pitanju danas još službeno ne izjašnjava, pregovori su još u tijeku.

Najskuplji imaju plaću 800 tisuća eura. U Dinamu pod ugovorom više od sto igrača  

Zasad petorica igrača ne želi potpisati, a klub je voljan nagovarati samo jednog od njih.

Za klapom u kojoj su Mario Gavranović, Theophile Catherine, Izet Hajrović i Francois Moubandije nitko neće žaliti, njihovi su ugovori najskuplji (Gavranović ima 800 tisuća eura) i već su ranije bili na transfer listi. Sada je klub spreman i na jednostrani raskid, ako se ne uspiju sporazumno dogovoriti.

U tom slučaju klub mora ispuniti uvjete koje je Fifa propisala u svojim kriznim mjerama proteklih dana, a o kojima će se u narednim danima i dalje puno govoriti, jer Dinamo bi morao dokazivati interesantne parametre, od financijske stabilnosti do ravnomjernog rezanja među strukturama kluba. Svima je u interesu dogovor, ali u klubu računaju da će se među stotinu igrača naći i neki problematični. Iscrpljuju sve pravne mogućnosti. 

Među igračima koji nisu potpisali je i Poljak Kadzior, njega klub želi zadržati i tvrde da idu prema postizanju dogovora.

Dostupni podaci s kojima se kalkuliralo tijekom Dinamove sezone govore da najskuplji igrači u Dinamu zarađuju oko 800 tisuća eura godišnje (Mario Gavranović). Dominik Livaković potpisao je novi ugovor koji mu jamči 750.000 eura, dok Kevin Theophile-Catherine utrži 700.000 eura godišnje. Kapetan Arijan Ademi plaćen je 600.000, Bruno Petković 550.000, a Emil Dilaver 500.000…

“Očekujem da ćemo se sporazumno dogovoriti sa svima. Postoje mehanizmi po kojima možemo jednostrano rezati plaće, ali nama je stalo do dogovora. Poručujem navijačima Dinama da je prošlo vrijeme turbulencija”, rekao nam je nakon pregovora s Bjelicom član Uprave Dinama Krešimir Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će se u krizi osloniti na juniore 

Jučer na smanjenje još nije pristao ni Mislav Oršić, jedan od najvažnijih i najvrjednijih Dinamovih igrača.

“Nije još ništa potpisao, ni on ni nitko od mojih igrača”, rekao nam je Oršićev menadžer Branko Hucika, koji se brine i o Sandru Kulenoviću, no dodao je da razgovori još traju te da će naposljetku vjerojatno doći do dogovora.

Mjere štednje u Dinamu vrijede za razdoblje do 30. rujna. Igrači pristaju na trećinu primanja uplaćeno odmah, trećinu u roku od šest mjeseci od nastavka natjecanja te se trajno odriču jedne trećine. 

Dinamo se planira osloniti na igrače iz juniorske momčadi, na čelu s Igorom Jovićevićem, trenerom koji iz omladinskog pogona mijenja Bjelicu na klupi prve momčadi. Svi drugi su do daljnjeg na prodaju. Jovićević bi službeno trebao preuzeti Dinamo početkom idućeg tjedna. 
 

 Mogući Sastav Dinama u budućnosti pod Igorom Jovićevićem 

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Što je s igračima Dinama? Petorica ne želi potpisati. Ključni ostali među zadnjima / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.