ŠTO SE DOGAĐA NA KOSOVU? Uhapšen Vučićev bliski suradnik, policija baca šok-bombe

SRNA
Pripadnici specijalne policije Rosu i Kosovske policijske službe bacili su suzavac u sali gdje je bio počeo okrugli sto o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

U Kosovskoj Mitrovici policija je uhapsila direktora Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića, javio je RTS. Njemu su kosovske vlasti zabranile ulazak u državu, ali je Đurić na svoju odgovornost prekršio odluku.

Pripadnici specijalne policije Rosu i Kosovske policijske službe bacili su suzavac u sali gdje je bio počeo okrugli sto o unutrašnjem dijalogu o Kosovu.

Sala u mitrovačkom Dvoru je u potpunosti ispražnjena, a pripadnici KPS-a su izdali nalog okupljenim građanima da se udalje iz objekta i iz kruga Dvora.

Mitrovački Dvor su napustili i Srbi, ministri u privremenoj vladi Kosova, kao i predsjednici srpskih opština i direktori brojnih javnih i društvenih institucija koji su prisustvovali okruglom stolu, koji su u 17.15 sati otvorili Đurić i Selaković.

Kako piše B92, Đurić je s kolegama oko 17 sati stigao na sjever Kosovske Mitrovice na okrugli sto u okviru unutrašnjeg dijaloga o Kosovu.

Nije poznato gdje je generalni sekretar Predsjedništva Nikola Selaković koji je bio s Đurićem u društvu.

Podsjećamo, Priština je ranije najavila da neće dozvoliti ulazak na teritoriju Kosova srbijanskim zvaničnicima Đuriću i Selakoviću, ministar Vladan Vukosavljević je vraćen sa Jarinja, iako je imao najavljenu posjetu manastirima, a ministar Aleksandar Vulin nije dobio dozvolu za namjeravanu posjetu porodici Vučetić u Kosovskoj Mitrovici.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...