“DOBRO mi je tu, uživam u svemu i ne razmišljam ni o čemu drugom. Želim s Dinamom opet ući u Ligu prvaka”, govorio je Nenad Bjelica sredinom prosinca nakon što je s Dinamom nesretno ispao iz Lige prvaka.

Samo dva mjeseca kasnije situacija je, čini se, potpuno drukčija. Dinamo na proljeće ne izgleda ni izbliza dobro kao jesenas. Ispao je iz Kupa, izgubio je u Osijeku, ne igra dobro, a dobro trenutačno ne igra trener. Ono što je napravio nakon utakmice u Gradskom vrtu potpuno je nedopustivo i, iako se Bjelica ispričao, šteta je učinjena. 

“Pička vam materina, jebem vam mater na vašem suđenju! Prepali ste se Osijeka i zato tako sudite”, urlao je Bjelica na suce, a nakon utakmice je odbio davati izjave.

Nije time naštetio medijima koji ih nisu prenijeli, nego vlastitim navijačima koji ga već dvije godine dižu u nebesa i koji su željeli znati zašto je njihova momčad odigrala još jednu blijedu utakmicu. Bjelica je prvi put od dolaska na Maksimir reagirao na ovakav način. Moglo bi se to protumačiti kao razdrmavanje momčadi i skretanje pozornosti s nje na sebe kao što je znao raditi Jose Mourinho, no evidentno je da Bjelica više nema žara kao prije par mjeseci. Veliku energiju zamijenila je velika nervoza, što je i sam priznao.

“Moram prvo analizirati svoje ponašanje. Nervozniji sam nego inače, to uopće nije sporno. Nemam energiju kao u prvom dijelu sezone, a očito je nema niti momčad. Nakon utakmice sam onako odgovarao na pitanja jer nisam bio u psihološkom stanju da nešto drugo kažem. Preuzimam odgovornost za sve što se događa. Napravit ćemo analizu, ali najveći krivac za ovo sam ja. Od odgovornosti nikad nisam bježao”, rekao je Bjelica u razgovoru za 24sata.

Zašto je Bjelica nervozan zna samo on, no krenule su priče i o njegovu mogućem odlasku na ljeto. Ugovor s Dinamom ima do ljeta 2021. godine i želi li ga neki drugi klub morat će Dinamu platiti odštetu. Nakon ispadanja iz Europe na pitanje o svojoj budućnosti rekao je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Pustite trenera. On je tu još godinu i pol dana, idemo dalje”.

Danas je priča drukčija.

“Imam važeći ugovor i radim sve kao da ću i sljedeće sezone biti u Dinamu. Želim povesti Dinamo u novu Ligu prvaka, ali to ne ovisi samo o meni. Nisam samog sebe doveo u Maksimir. Postoje dvije strane”, rekao je.

 

Pred Dinamom je neizvjesno proljeće. Iz Kupa je ispao i ima samo još 14 “dosadnih” kola HNL-a koje mora odraditi. Koliko će se moći uigravati za Europu tek ćemo vidjeti budući da se ne zna koji igrači odlaze na ljeto, a čini se da se ne zna ni tko će sljedeće sezone biti trener.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Više saznajte na izvornom linku: – Što se događa s Bjelicom? / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.