ZBOG blokade nogometnih natjecanja, klubovi širom svijeta režu troškove i smanjuju plaće igračima. Kriza zbog pandemije koronavirusa je poštedjela i one najveće, pa su se tako na rezove odlučili i velikani poput Barcelone, Juventusa ili Bayerna.

Katalonski velikan je odlučio za čak 70 posto smanjiti prihode svojih igrača u svim sportskim sekcijama kako zaposlenici kluba ne bi ostali bez posla. Odluku uprave igrači su prihvatili, ali priča nije prošla bez problema i nesporazuma.

Messi je jučerašnjom objavom na društvenim mrežama poručio: “Mi, nogometaši Barcelone, ne samo da pristajemo na smanjenje plaće od 70 posto dok god u Španjolskoj traje izvanredno stanje nego smo spremni i na daljnje ustupke i odricanja kako bi ostali zaposlenici kluba tijekom krize koju je izazvao koronavirus dobivali plaću u punom iznosu, bez ikakvog kriznog smanjivanja”, napisao je Messi i dodao:

“Svjesni smo da nogometaši trebaju podnijeti najveći teret ekonomske krize koja pogađa klub, ali ne razumijemo poteze kluba tijekom ove krize koji izgledaju kao da je uprava željela javnost okrenuti protiv nas.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ukratko, Argentinac je optužio upravu da su namjerno u medije gurali tu priču ako bi igrači ispali pohlepni i nesolidarni dok traje kriza.

Barcelona president Josep Maria Bartomeu insists Leo Messi never opposed wage cuts.

“Messi told me from day one that this reduction had to be made.

“This proposal came from the captains. It is a gesture that demonstrates their commitment to the club.” #ForcaBarca pic.twitter.com/f1vBrOhCtD

— SBOBET (@SBOBET) March 31, 2020

Prvi čovjek kluba Josep Maria Bartomeu danas je odgovorio na Messijeve riječi i pokušao je sve probleme gurnuti pod tepih. Predsjednik Barcelone rekao je da je baš Messi bio taj koji je prvi pokrenuo pitanje rezanja plaća i tako dokazao privrženost klubu.

”Messi mi je od prvog dana govorio kako mora biti redukcija. Prijedlog su dala naša četiri kapetana i ta gesta je dokaz njihove posvećenosti klubu. Mislim da su igrači pomalo frustrirani onim što su mogli čitati posljednjih dana. To nisu točne informacije. Pregovore smo vodili naš izvršni direktor Oscar Grau i ja pojedinačno s igračima. Od nas te priče sigurno nisu krenule. Ipak, nisam zabrinut jer u ovim teškim danima ljudi znaju reagirati ishitreno”, kazao je Bartomeu.

Josep Maria Bartomeu: “When the 70% salary cut was proposed, Messi said ‘This has to be done’ from the very first moment.”

Mi capitan❤️ pic.twitter.com/qoH23iMtJ4

— Barcelona Worldwide (@BarcaWorldwide) March 31, 2020

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?


Više saznajte na izvornom linku: – Što se događa u Barci? “Messi je to tražio od prvog dana, od nas priče nisu krenule” / (index.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.