Karantin u Bosanskoj Gradišci za bosanskohercegovačke građane koji u našu zemlju uđu preko graničnog prijelaza polako se prazni.

Na prostranom parkingu nalazi se tek po neko vozilo. Predstojeći Vaskrs i povezani neradni dani od petka do utorka, kao da su ostavili traga i na prostor bivših carinskih terminala u kojima je prije nekoliko dana bilo i više od stotinu osoba.

Na ulazu su zabilježene dirljive scene susreta osoba iz karantina sa rodbinom nakon vremena provedenog u izolaciji. Sve je pod kontrolom policije, dok o karantinu brigu vode pripadnici Civilne zaštite.

Pustili su nas da uđemo unutra i fotografišemo. Na drugoj strani, neumorne ekipe obavljaju dezinfekciju.

Čini se da su svi odahnuli, i osobe koje su provela neophodno vrijeme u šatorima, ali i osoblje koje brine o karantinu. A što se ovo „nepopularno“ mjesto više prazni, optimizam je veći. Svi se nadaju da će koronavirus izgubiti bitku.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Što se karantin više prazni, to je optimizam veći / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.