Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

POLICIJSKA uprava ličko-senjska objavila je da je uhitila ženu koja je prije dva tjedna, 4. kolovoza, ubila novorođenče.

“Policijski službenici Službe kriminalističke policije, Policijske uprave ličko-senjske dovršili su opsežno i složeno kriminalističko istraživanje povodom pronalaska tijela novorođenčeta na području Perušića, koje je pronađeno 4. kolovoza 2023. godine.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičena 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo teškog ubojstva. Imajući u vidu zaštitu i dobrobit obitelji nismo u mogućnosti iznositi više detalja provedenih izvida kriminalističkog istraživanja”, objavila je policija.

Portal Slobodna Lika objavio je da je tijelo novorođenčeta nađeno u seoskom bunaru u mjestu Prvan Selo kod Perušića. Bilo je umotano u crnu vreću i bačeno u bunar pun vode. Pronašao ga je stočar kada je došao uzeti vode iz bunara da bi napojio stoku. Novorođenče je nađeno u gotovo pustom naselju, pa se pretpostavlja da je tamo dovezeno.

Djevojka ispitana, određen joj istražni zatvor

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je objavilo kako su uhićenu ispitali u ponedjeljak 15. kolovoza.

“Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je 15. kolovoza 2023., u službi dežurstva, provelo dokaznu radnju prvog ispitivanja uhićene hrvatske državljanke (2003.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111. točka 2. Kaznenog zakona/11.

Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnja osumnjičenica od 30. srpnja do 4. kolovoza 2023. na širem području općine Perušić, počinila navedeno kazneno djelo na štetu tek rođenog djeteta.

Županijsko državno odvjetništvo u Karlovcu je, nakon ispitivanja, predložilo sucu istrage Županijskog suda u Karlovcu određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenice zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i radi neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti djela posebno teške.

Sudac istrage djelomično je prihvatio prijedlog državnog odvjetništva i osumnjičenici odredio istražni zatvor po zakonskoj osnovi iz članka 123. stavak 1. točka 2. ZKP/08. Državno odvjetništvo izjavilo je žalbu u odnosu na odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora po zakonskoj osnovi iz članka 123. stavak 1. točka 4. ZKP/08”, objavio je ŽDO.

Stočar koji je našao bebu: Od tada ne spavam

Lički stočar koji je pronašao bebu rekao je da je užasnut.

“Ja sam toliko užasnut da ne znam što bih uopće rekao. Sve što sam mogao i znao odmah sam rekao policiji koju sam nazvao. Od tada ne spavam. Užasno je to. Idete po vodu i onda se skamenite zbog onog što vidite. Ne možete vjerovati svojim očima. Bez riječi sam. I ne bih dalje ništa govorio”, rekao je za Jutarnji list.

(index.hr)