Na Beogradski aerodrom Nikola Tesla večeras u 19.45 sati sletio je avion iz Kine sa medicinskom pomoći dostavljenom radi borbe protiv koronavirusa.

Stigli su medicinski aparati, dezinfekciona sredstva, maske i druga zaštitna oprema, ali i šestoro medicinskih stručnjaka koji su se borili protiv koronavirusa u Vuhanu, odakle je epidemija i krenula.

Kineske stručnjake je na aerodromu dočekao predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koji se u prvom obraćanju kineskim stručnjacima zahvalio predsjedniku Kine Si Đinpingu na pomoći.

Na svom Instagram profilu Vučić je napisao “Ovo je veliki dan za našu zemlju!” 

– Dolazak kineskih stručnjaka je od izuzetnog značaja. Veliko hvala predsjedniku Si Đinpingu, veliko hvala narodu Republike Kine! Pokazali su se kao prijatelji kada se borimo za život – napisao je Vučić.

Kazao je i da su “Kinezi pokazali ne samo prijateljstvo i ljubav prema našem narodu, pokazali su i solidarnost sa srpskim narodom”. 

– Stotine hiljada života u Srbiji biće spašeno zahvaljujući pomoći koja nam je upravo stigla iz NR Kine. Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo! – piše u objavi.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Stotine hiljada života bit će spašeno / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.