Stotine ljudi na protestima u Sarajevu daju podršku Davoru Dragičeviću

Avaz

Ispred Zemaljskog muzeja u Sarajevu večeras u 19 sati okupio se veliki broj građana kako bi poslali podrušku roditeljima ubijenog Davida Dragičevića.

Kako su nam kazali neki građani, ovim žele poručiti da su uz borbu za istinu i pravdu, uz borbu za slobodu govora i mišljenja.

Muriz Memić, otac tragično nastradalog Dženana Memića, kazao je reporterki “Avaza” da su se okupili kako bi podržali Davora Dragičevića, koji samo traži pravdu i istinu za svoje dijete.

– Davor je uhapšen jer samo traži istinu i pravdu. To se može i meni desiti. Od početka protestiramo mirno i dostojanstveno, ali vidite na šta je sve država spremna ako u nju dirnete. Ona vama može ubiti dijete, a vi ne smijete ništa – kazao je Muriz Memić.

Amir Agić, otac nesretno nastradale Selme Agić, koja je nastradala kad je nju i drugaricu Editu Malkoč automobilom udario Sanjin Sefić, došao je da bi dao podršku Davoru Dragičeviću i Murizu Memiću, ali i svim ljudima koje je zadesila ova sudbina.

– Teško mi je, ali sam smogao snage da dam podršku, naročito jer je to skup gdje su stradale Selma i Edita. Vidite kako se sud i tužilaštva ponašaju, pa vidimo i po posljednjoj presudi u nesreći u kojoj su nastradale tri djevojke – kazao je Amir Agić.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...