Radnici preduzeća “Zenicatrans” blokirati će autobusku stanicu D. PAŠALIĆ
Stotine putnika “Zenicatransa” od sutra bez prijevoza

Informaciju potvrdio Huso Sarvan, predsjednik Sindikata “Zenicatransa”, kazavši da blokada počinje ujutro od 8 sati

Autor: Dino PAŠALIĆ

Radnici preduzeća “Zenicatrans” od sutra će ponovo blokirati autobusku stanicu te obustaviti javni prijevoz, usljed čega će stotine građana koji koriste njihove usluge ostati bez prijevoza, saznaje Avaz.ba.

Ovu informaciju potvrdio nam je Huso Sarvan, predsjednik Sindikata “Zenicatransa”, kazavši da blokada počinje ujutro od 8 sati.

– Uslijedilo je to nakon neispunjenja naših uvjeta koje smo postavili, ali i zbog nemara nadležnih prema radnicima iz preduzeća. Poražavajuće je i to da je gradonačelnik Fuad Kasumović davno došao iz Njemačke, a još se nije udostojio ni doći razgovarati s Upravom i Sindikatom – rekao je Sarvan. 

Svjestan da će blokada autobuske stanice, ali i obustava prijevoza na svim linijama koje vozi ovo preduzeće izazvati probleme za brojne građane, Sarvan je unaprijed uputio izvinjenje svima koji će ispaštati zbog obustave.

Podsjetimo, Sindikat je ove mjere poduzeo već ranije, i to 8. maja, kada su najavili da će stupiti u generalni štrajk, međutim, nakon obećanja prvog čovjeka Grada Zenice da će riješiti situaciju u kojoj se nalaze radnici nakon što se vrati iz Njemačke, Sindikat je odlučio zamrznuti tu odluku.

(Autor: Avaz)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.