Prvo izdanje ove trail utrke je ujedno prvenstvo Federacije BiH i Unsko-sanskog kantona u njenoj najdužoj disciplini od 45 kilometara.

Motel Stovrela je prekrasno i novootvoreno izdanje u istoimenom izletištu nedaleko od Cazina, okruženo bogatom šumom, livadama i vodom iz stotinu vrela. Osjetite dobrodošlicu u jednoj od naših 14 moderno i luksuzno opremljenih apartmana sa optičnim internetom te restoranu sa 200 mjesta unutra i 100 na terasi i bungalovima. U sklopu motela nalaze se bungalovi kako biste se u potpunosti izolirali od gradske buke.

Uz Motel Stovrela nalazi se i „ Didova Avlija „
Prirodno-rekreativna atrakcija nastala iz želje da se našim gostima iz Cazina, Krajine i šire, približe aktivnosti u prirodi te krajiška tradicija. Uživajte u rekreativnom jahanju, biciklističkim stazama iosvijetljenim šetalištima kroz čist i uređen okoliš, a za najmlađe tu je i igralište i domaće životinje.

Pored čiste prirode, zraka, daška starih vremena, Motel Stovrela & Didova Avlija pružaju raznovrstan jpizbor tradicionalne bosansko-hercegovačke kuhinje, a za ljubitelje internacionalnih delikatesa, preporučujemo specijalitete italijanske, francuske, mediteranske gastronomije.

„I bi jednom davno, poteče voda iz stotinu vrela
I voda ne bi više voda, niti trava bi samo trava,
a ni šuma osta tek šuma. Rodiše se Stovrela“

U sklopu je novootvoreni Snow Park Stovrela koji nudi rekreativno skijanje u zimskoj sezoni sa mogučnosti najama opreme i školovanih instruktora za početnike.

Bijeg od savremenosti, gradske buke te odmor za dušu i tijelo, sve to možete pronaći kod nas uz vrhunsku uslugu. Gdje je Vaše zadovoljstvo naš cilj, jer Vi to zaslužujete.

Takmičari imaju priliku izabrati jednu od tri distance za trčanje: 5, 20 ili 45 kilometara. Osim toga postoje i dvije distance za šetače tj. nordijsko hodanje od 5 i 20 kilometara. Start i cilj utrke je ispred parka Stovrela u Cazinu.

Najduža distanca od 45 kilometara prolazi ujedno najljepšim dijelom Cazina i okolice, uključujući stari grad Ostrožac i kanjon rijeke Une.

Suorganizatori utrke su Motel i park Stovrela uz podršku grada Cazina i Sportskog saveza grada Cazina. Partner trkačke opreme je sportska linija Haad get a game i modni dizajner Adnan Hajrulahović Haad.

Bogat startni paket uključuje: startni broj, čip za elektronsko mjerenje, majica, dizajnirana finišerska medalja, sponzorski pokloni. Također organizator će osigurati bogate okrepne stanice i pehare za prva tri mjesta. Elektronsko mjerenje i obrada rezultata vodi slovenska firma Protime.

Prijaviti se možete već sada na ovom linku.

U organizaciji BURT-a 2021. godine se održavaju još dvije utrke, Cazinski maraton i BH ultra. Prijave za oba događaja su već otvorene.

Izvor: Cazin.net