MARIO STRAHONJA, HRT-ov sudački ekspert, prokomentirao je emisiji Stadion sudačke odluke u 12. kolu Prve HNL.

On je pohvalio suca Ivana Bebeka, koji je vodio utakmicu Lokomotive i Hajduka u Kranjčevićevoj, koja je završena bez golova. 

“Sve je bilo u redu. Čak bih ga i pohvalio. On je naš sudac broj jedan po broju odrađenih utakmica i sjajno je odradio posao”, rekao je Strahonja i dotaknuo se drugog žutog kartona koji je dobio Dinamov branič Dino Perić u 89. minuti u pobjedi Dinama kod Gorice (4:2).  

“Činilo se sucu na prvu kao prekršaj, ali Perić se lijevom rukom samo naslonio na protivnikov kuk. Nije bilo intenziteta za prekršaj, a sudac je valjda mislio da ga je udario u predjelu vrata. Ipak, malo ranije Perić je povlačio protivnika, tada je zaslužio žuti”, pojasnio je Strahonja odluku suca Marija Zebeca.

Gorica je u toj utakmici zabila gol rukom, a to je potvrdio i HRT-ov ekspert za suđenje. 

“Drugi je gol Gorica zabila rukom, jasno je i očigledno, pomoćni je trebao bolje reagirati”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijeka je slavila kod Slaven Belupa (2:1), a s te utakmice izdvojio je dva detalja. 

“U začetku akcije je bio prekršaj uoči prvog gola Slavena. Sudac je bio dobro pozicioniran, ali je procijenio drugačije”. 

Također, Rijeka je oštećena za penal nakon prekršaja na Puljići, ali su zato Riječani preko Gorgona zabili gol – iz zaleđa. 

“Da, bilo je zaleđe. No, nije bilo veliko zaleđe i to nisu jednostavne situacije. Na svijetu nema niti jednog suca koji bi rekao da je siguran”, zaključio je. 
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?

Izvor: / index.hr