Na Lokalne izbore 2020. izlazi i Stranka za Bosnu i Hercegovinu, a u nosilac liste za Gradsko vijeće Bihać je Adnan Lipovača.

Gradska organizacija Bihać se, kako navode, ovoga puta zalaže za, između ostalog, aktivno sudjelovanje mladih u procesu donošenja odluka na gradskom nivou od izuzetnog je značaja jer Stranka za Bosnu i Hercegovinu, ističu, gradi demokratsko i prosperitetno društvo.

Sudjelovanje u demokratskom životu bilo koje općine ili grada važno je koliko i sami izbori jer građanski aktivizam podrazumijeva posredovanje prava, prostora, angažiranja u aktivnostima, a sve ovo doprinosi izgradnji bolje životne sredine, prije svega za mlade ljude, navode iz ove stranke.

Kako kažu, gradski vijećnici Stranke za Bosnu i Hercegovinu osigurat će da mladi ljudi imaju priliku primijeniti svoje znanje o demokratskim principima i građanskom društvu, što će rezultirati da mladi budu uključeni u proces odlučivanja dok su još mladi.

Kada je u pitanju plan rada za Bihać, izdvajaju:

-smještaj bihaćkoj djeci u vrtićima, finansiranje u iznosu od 200 KM po djetetu za ugrožene sugrađane
-prijevoz đaka putnika u iznosu od 100 KM po učeniku
-300 KM za svako bihaćko novorođenče, ističe nosioc ove liste Adnan Lipovača.

Autor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.