Podsjećamo, mi u stranci za Bosnu i Hercegovinu smo jedini u Gradskom vijeću tražili tematsku sjednicu i informamciju o stanju dinamici radova u J.U dvorani Luke, smatramo da sportski radnici klubovi trebaju novu obećanu dvoranu i podsjećamo gradonačelnika i interesnu većinu da završetak radova planiran do aprila 2021. godine.

Ovim putem želimo upoznati javnost da bez obzira na političku orjentaciju ili neku drugu mi u stranci za Bosnu i Hercegovinu smo stava da J.U dvorana Luka i uprava moraju biti apolitični u svom radu i djelovanju, nažalost nakon nepravilnosti u samoj dinamici radova, razočarani smo i načinom informiranja sporataša i građana. Čudno što su odbili prijedlog da sjednica Gradskog vijeća bude održana u samom objektu sa tačnim informacijama. Postavljamo pitanje ko će biti odgovoran za uništavanje spporta u Bihaću ?

Stranka za Bosnu i Hercegovinu postavlja pitanje da li u Gradu Bihaću znaju da sport skoro i nepostoji u Bihaću? Građani znaju odgovor da sport u Bihaću se nikad nije nalazio na nižoj razini, podsjećamo da smo imali: odbojkaški klub, rukometni klub, košarkaški klub, nekad je Jedinstvo punilo stadion pod borićima danas nažalost ti klubovi skoro da ne postoje. Ovo je samo jedan mali dio problema sto smo naveli i očekujemo da aktuelna interesna većina sa gradonačelnikm i članovi sportskog saveza vode brigu sa jasnim planom kako vratiti klubove u elitna takmičenja a ne čisto politiziranje i izbjegavanje gorućih problema.

Stranka za Bosnu i Hercegovnu vjeruje da će Grad Bihać razumjeti našu borbu za dvoranu Luke i sport u Bihaću, želimo uložiti sve napore i ovim putem pozivamo gradonačelnika i interesnu većinu da se vrate u okvire poštivanja zakona i na konstruktivno i sportsko djelovanje.

Sport u Bihaću i naši sportaši će imati saveznika u stranci za Bosnu i Hercegovinu i naš krajnji cilj je što veći broj djece uključiti u sportske aktivnosti i omogućiti im doživljaj zadovoljstva i uspjeha.

U Bihaću 14.09.2022. godine

Adnan Lipovača Gradski vijećnik
Press služba SBiH Bihać