Četrdesetdevetogodišnja Zineta Vranjkovina iz mjesta Potpeć kod Srebrenika ubijena je jutros oko devet sati u tom mjestu.

Za njeno ubistvo osumnjičen je 71-godišnji Zajko Numanović iz mjesta Brezje nadomak Srebrenika koji je lišen slobode i nad njim se vrši kriminalistička obrada, saznaje portal Tuzlanski.ba u Kantonalnom tuilaštvu u Tuzli.

Glasnogovornik Tužilaštva Tuzlanskog kantona Admir Arnautović za portal Tuzlanski.ba je rekao da je prilikom ove tragedije Numanović koristio pištolj iz kojeg je prema Vranjkovini ispalio najmanje tri metka, a koristio je i nož kojim je žrtvi nanio povrede u predjelu vrata. Sektor kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona na mjestu događaja je skupa s postupajućim tužiocem obavio uviđaj.

“Izdata je naredba za obdukciju tijela žene, kako bi se utvrdio tačan uzrok smrti. Od osumnjičenog je uzeta parafinska rukavica, a bit će obavljena i hemijska, biološka te ostala vještačenja”, rekao je Arnautović za Tuzlanski.ba

Trenutno je u toku kriminalistička obrada nad osumnjičenim koji će sutra biti predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Tuzli. Prema nezvaničnim informacijama, koje prenosi izvor ove vijesti, Vranjkovina i Numanović su bili u ljubavnoj vezi, te je svemu najvjerovatnije kumovala ljubomora.