– Ekonomski fakultet Univerziteta u Bihaću po drugi put je organizator studentske konferencije. Ovaj put razgovaralo se i diskutiralo o tome kako unaprijediti turizam zajedno. U radu konferencije učestvovali su studenti ovog fakulteta, koji su izložili niz projekata i ideja koje bi poboljšale turističku ponudu na području USK-a…

Oporavak i iskorak u osnaživanju turizma, koji je važna razvojna grana privrede Unsko-sanskog kantonu, dijelom je i izazov s kojim su se studenti Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Bihaću, prilično hrabro i snalažljivo suočili.

Koristeći sve dostupne resurse teorijski stvorili su „evente“ koji bi bili primamljivi prije svega domaćim turistima, s obzirom na to da je zbog postojeće epidemije prisutan mali broj stranih gostiju. Podijeljeni u timove vrijedni studenti su iznijeli svoje ideje u vidu projekta, koje će u konačnici pokušati i realizovati tokom ove godine. Jedan od predstavljenih projekata je i „Green Road – Zeleni put“, koji bi svojom strukturom i tržišnom potencijom povezivao Cazin i Bosansku Krupu u obostranom interesu.

(rtvusk)