STUDENTSKI CENTAR OTVORIO VRATA, ČEKA SE OTVARANJE MENZE


Studenti  Bihaćkog  univerziteta na raspologanje su dobili novi  Studentski centar koji je,  iako u vlasništvu privatnika, otvorio  svoja vrata  uz saradnju sa  Unijom studenata. U savremeno opremljenom  prostoru  50 studenata imaće dobre uvjete stanovanja i učenja. Sljedeći korak je otvaranje menze u ovom prostoru.

Na sedam fakulteta  Bihaćkog univerziteta  studira preko  5000 studenata. Većina njih   prisiljena je  koristiti privatni smještaj, a kako bi barem jednom dijelu svog članstva omogućila pravi studentski smještaj, Unija studenata angažirala se, te s privatnim investitorom  potpisala sporazum o upravljanju Studentskim domom.

Cijena smještaja  uspostavljena je  na komercijalnoj osnovi i,  iako za to postoje  opravdani razlozi, za sada nije subvencionirana, što bi  u budućnosti svakako trebalo ostvariti, mišljenje je i rektora Univerziteta u  Bihaću.

Samom činu potpisivanja sporazuma prisustvali su i predstavnici lokalnih zajednica, koji će nastaviti  s podrškom i u budućim projektima  kojim bi se trebao poboljšati standard  studenata.

Kako bi se konačno  ispunile  i preporuke   iz procesa  akreditacije  Univerziteta   o nužnosti postojanja Studentskog doma i menze, ove godine  iz Ministarstva  obrazovanja USK najavljuju i pripremu Zakona o studentskom standardu. Ovim zakonom  napokon bi bila regulirana brojna pitanja koja  će  direktno uticati na  bolje uvjete  studiranja.

stu3

stu2

stu1

stu

//RTV USK0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...