SUD ODLUČIO O SINU HANKU PALDUM: Dvije godine zatvora Mirzadu Brkiću


Zbog stanja u kojem se nalazi smještaju ga na Kliniku za psihijatriju. Podsjetimo, u jednoj ranijoj izjavi kazao je da je želio da počini suicid.

Iako su mnogi možda očekivali drugačiju presudu, Općinski sud Sarajevo donio je presudu po kojoj je Mirzad Brkić, sin Hanke Paldum, proglašen krivim za saobraćajnu nesreću koja se dogodila početkom 2014. godine, a u kojoj su teško povrijeđene tri pješakinje. Brkiću je određene zatvorska kazna u trajanju od dvije godine.
U događaju u sarajevskom naselju Grbavica tada su povrijeđene Ismeta Kovač (52), Arijana Žiga (54) i Magbula Džuderija (59). Brkić je poslije udesa podvrgnut testu na narkotike, a u krvi mu je konstatirano prisustvo psihoaktivne supstance amfetamin. Brkić se na zadnjem ročištu izjasnio da nije kriv. Sud je naložio liječenje u psihijatrijskoj klinici te oduzimanje vozačke na jednu godinu.

Arijana Žiga, jedna od povrijeđenih osoba, kazala je da je zadovoljna odlukom i da je današnji dan dugo čekala.

Slučaj se dogodio u prvom mjesecu 2014. godine, a Brkić je potom bio u bijegu. Uhvaćen je sredinom dvanaestog mjeseca prošle godine u autobusu na Međunarodnom graničnom prijelazu Karakaj na ulazu u Bosnu i Hercegovinu.

Nakon lišavanja slobode, po dolasku u Sarajevo, Brkić je pobjegao službenicima sudske policije koji su ga dovodili po naredbi suda. Potraga po Sarajevu trajala je cijeli dan, a policija ga je konačno uhvatila te noći na području općine Stari Grad, Sarajevo.0

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...