Nema mira u nogometnoj Dalmaciji, u kolu odigranom prošlog vikenda opet je zabilježen incident, no za razliku od nekih ranijih u kojima su sudjelovali igrači i gledatelji, ovoga puta u Omišu su i udareni i udarač bili – suci!? Delegat Denis Abramac prijavio je nogometnog suca Damira Mladina da je nakon utakmice Omiša i Prološca šakom u glavu udario suca utakmice Srećka Pleštinu.

”Prilikom ulaska u svlačionicu ispred vrata sudac je dobio udarac u glavu s leđa, osoba koja ga je udarila je Damir Mladin, nogometni sudac”, stoji u izvješću delegata Abramca, koji nam je i dan nakon incidenta potvrdio navode iz zapisnika.

– Hodao sam dva metra iza sudaca i dobro sam vidio što se dogodilo. U prostorijama ispred svlačionica bila je gužva, bili su tu i predstavnici obiju momčadi, zaštitari…, i odnekud se u tom prostoru stvorio i Mladina, koji se zaštitarima predstavio kao nogometni sudac te im je rekao kako je došao zaštititi kolege. No umjesto da ih štiti, on ga je na ulazu u svlačionicu udario suca otvorenim dlanom po glavi – pojašnjava Abramac, koji nam je otkrio i kako je sudac Pleština predlagao da se incident ne prijavi, zbog toga što udarac i nije bio posebno jak.

TKO ĆE KOGA…

Kaos u Omišu: Sudac je udario drugog suca s leđa u glavu…

– Iskreno, da je to bio netko drugi, vjerojatno ne bih ni ja prijavio incident, doista to nije bio neki jak udarac. Ali kad je u pitanju kolega sudac, to se jednostavno ne smije prešutjeti i zataškati. To je dno dna, potpuno je neprihvatljivo ponašanje da kolega kolegu udari i zbog toga sam i inzistirao i prijavio ga nadležnima – pojasnio je Abramac i dodao kako su nakon utakmice skupa s predstavnicima domaće i gostujuće momčadi pregledavali snimke spornih detalja te utvrdili da je sudačka trojka bez pogrešaka odradila svoj posao.

Potražili smo objašnjenje i od Damira Mladina, koji je odmah u startu negirao da je udario kolegu.

– Znam zašto me zovete, zovete me kao i 150 drugih u ova dva dana zbog Omiša. Prije svega želim reći da sam nogometni sudac već deset godina i da imam bezbroj prijatelja među kolegama. Svi oni mogu posvjedočiti da nikad nisam imao niti jedan jedini incident, uvijek sam štitio kolege i tako je bilo i ovoga puta. Spustio sam se pred svlačionice, stao iza kolega i dopratio ih u svlačionicu. I to je bilo sve – tvrdi Mladin i dodaje:

– Bila je u tom prostoru velika gužva, puno nepoznatih osoba, vrijeđali su i pljucali suce pa sam i ja bio mokar od pljuvačke, ali odgovorno tvrdim da nitko nije udaren. Čuo sam se dan nakon utakmice s kolegom Pleštinom i on mi je kazao da nije udaren.
Mladin tvrdi da mu je cijeli slučaj ”spakirao” delegat Abramac.

– To je tip s kojim ja nisam u dobrim odnosima odavno, imali smo neke razmirice u prošlosti i on mi se sada sveti. U cijeloj toj gužvi jedino je on vidio da sam udario kolegu, nitko drugi. Istina je da sam digao ruke poviše kolege, ali da ga zaštitim od mogućeg udarca, a je li netko udario moju ruku pa sam ga ja dodirnuo po glavi, to ne mogu tvrditi, ali mogu tvrditi da to nipošto nije bio udarac, niti bih to ikad napravio – tvrdi Mladin.

Sudac utakmice Srećko Pleština ostao je pri tvrdnjama iz službenog zapisnika utakmice i nije mu najbolje sjelo ono što je izjavio Mladin. 

– Dotični laže! U zapisniku utakmice koji su potpisali i službeni predstavnici domaće i gostujuće momčadi nitko ne poriče moje tvrdnje, a incident su jako dobro vidjeli i potvrdili ono što piše i pomoćni suci i delegat. Županijski nogometni savez zatražio je dopunsko izvješće, pomoćnici i ja smo poslali očitovanja i sada je sve na disciplinskim tijelima koji će donijeti odluku – kazao je Pleština i dodao:

– U razgovoru u kome mi se dotični ispričavao zbog incidenta niti u jednom trenutku nisam mu rekao da me nije udario.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Izvor: Tomislav Gabelić / 24sata.hr

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.