Sudiće se i sudijama


Njihov posao je zapravo imenovanje sudija, a dok cijela država se trese od skandala jer se sudije podmićuju i hapse, jer niži i osnovni sudovi stenju pod papučicama Vlasti, oni prave novi, ničim izazvani skandal, ugrožavajući osnovne ljudske slobode.
Šta ko ima s tim šta će neko obući, pa niko ne želi Ilijasu Midžiću, članu VSTV-a staviti maramu na njegovu bujnu kosu.
A i sam gospodin bio je meta kriminalnih napada (zapaljeno auto i slično) te itekako zna da bi im prioritet trebao biti da se obračunaju sa krimosima, a naročito sa političkom mafijom.
Ne, ko bi se u to upuštao, oni eto hoće da se obračunaju sa ovim sestricama (da su zabranili Sediću i sličnima brade i bjele kapice na fakultetima A ne bi smo rekli), nego sestricama, da im se za sav život zabrani ulazak u sud, a pogotovo da im se ne da nikakava šansa da sutra možda i rade u sudu, iako bi one mogle biti i bolje, poštenije i pravednije službenice Institucija za provedbu Zakona u BiH.

Gdje je tu demokratija?
Vjerujemo da se nikad ne bi moglo desiti da mafijaši i politički kriminalci odluče da “onoj pokrivenoj” sudinici gurnu par stotina hiljda maraka da ih oslobodi.
Jer ako ništa, one se boje Allaha, Jahve, Boga, onog nekog odozgo nepotkupljivog i neumoljivog kada je pravda u pitanju.
Pa dosta je više i te islamofobije, pa šta ako su muslimani, pa šta ako muslimani imaju u sebi kod koji preferira da bude zakon – Šerijet, što sad svi nešto vrištimo od toga.
Pa i to je Zakon i izvorište savremenog prava, kao i svako drugo kanonsko pravo, a da se ne govori o moralnim normama.
Kamo sreće da ima mrva implementacije šerijeta, pa da se sudi jednako i bogatima i sirotinji, ili što jest jest, lopovima koji pokradoše ovaj narod svakako je najpravednije da se ruka odsiječe.
A jednog dana će se suditi i onima koji sude.

//mojusk.ba0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...