Sudija Tea Golub, koja je presudila da sin Severine Vučković živi s ocem Milanom Popovićem, našla se u središtu skandala nakon otkrića da je bila na luksuznom odmoru u istom hotelu u kojem je bio i srpski biznismen.

Mnogi su doveli u pitanje odakle joj novac za sedmodnevno zimovanje koje košta kao njene dvije plate, pa je ona odlučila da pokaže svoju imovinsku kartu. Bolje bi bilo da to nije uradila, jer je navukla na sebe još veći gnjev javnosti.

Kako je navela, s platom u Opštinskom građanskom sudu u Zagrebu od oko 1.700 eura ona posjeduje impozantnu imovinu, o kojoj bi svaki prosječan Hrvat mogao samo da sanja. Međutim, ona to nije stekla, nego dobila na poklon, kako tvrdi.

U imovinskoj karti Tee Golub piše da posjeduje stan od 103 kvadrata u Zagrebu, vrijedan 200.000 eura, i 19 kvadrata garaže, čija je cijena skoro 23.000. Za obe nekretnine navela je da su dobijene na poklon. Sat „kartije“ od 4.000 eura i ostali nakit od 5.500 eura takođe je dobila na poklon. U dvije banke, kako je napisala, posjeduje ukupnu štednju od 98.000 eura. I to je navela kao poklon.

Mnogo više imovine posjeduje suprug Tee Golub, za kojeg nije navela ni kako se zove, ni čime se bavi. Prema onome što je sudija napisala u imovinskoj karti, on je suvlasnik njive i kuće vrijednosti od po 10.000 eura, kuće od 361 kvadrat u Zagrebu, čija je cijena 340.000 eura.

Pod rubrikom „izvor sticanja kuće“ navode se prihod od nesamostalnog rada, kredit i poklon. Iz toga proizilazi da je dio novca uštedio od plate, drugi dio dobio, a treći platio kreditom koji je već otplaćen. Sudijin partner ima i vrijedne pokretne stvari. Navedena je njegova kolekcija satova od 20.000 eura, koju je sam kupio, kao i violina od 6.700 eura, koju je dobio. On posjeduje i dionice u tri trgovačka i investiciona fonda.

U jednom ima deset odsto udjela (vrijednost 900.000 evra), što mu je poklonjeno, dok u drugom fondu ima 65 odsto kapitala (39.000 eura) i u trećem je suvlasnik ukupne vrijednosti dionica od 26.000 eura. Naravno, i suprug Tee Golub ima štednju u dvije banke. U jednoj čuva 42.000 eura, u drugoj 6.000, a posjeduje i dva životna osiguranja od 36.000 i 40.000 eura. Sve ovo partner sudije stekao je pomoću plate od 2.200 eura i dodatnih 1.500 eura koje prihoduje mjesečno, mada nije poznato kako. Hrvatski mediji tvrde da bi Tea Golub i njen suprug vrlo teško stekli ovu imovinu s platama koje primaju.

(Kurir)

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.