Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić u obraćanju federalnim poslanicima kazao je da ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić godinu i po dolazi u Bihać i pravi ga budalom.

– Pravi mene budalom, godinu i po pravi Bišćane budalom – dodao je Fazlić.

Nermina Ćemalović, ministrica zdravstva USK, apelirala je da se ne može više živjeti niti šetati pored Une, da roditelji ne smiju djecu ostaviti u dvorištu te da se dešava da porodica večera u jednoj sobi, a migranti kroz prozor druge sobe uđu i kradu.

– Više osoba je zaraženo HIV-om. U Biri i Miralu imamo veliki broj homoseksualaca. Ima zaraženih hepatitisom B, C, aktivnom tuberkulozom pluća. Desilo se silovanje, koje je spomenuo premijer, od migranta koji je bio HIV pozitivan. Zabilježeno je više slučajeva MRSA-e. Voljela bih da se u vašem dvorištu ne desi ono što se nama desilo. Za mjesec, kako je krenulo, bit će ih 3.000. Šta da radimo, da se selimo iz Kantona – pitala je Ćemalović.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.