Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić razgovarao je jučer putem video konferencije sa nekoliko poslanika u Evropskom parlamentu o aktuelnoj migrantskoj krizi u Bihaću.

U razgovoru sa europarlamentarcima koji su dio većine u Evropskom parlamentu gradonačelnik Fazlić informisao je o aktivnostima vezanim za migrantsku krizu, te pritiskom koji je prisutan od predstavnika međunarodne zajednice na Grad Bihać i kantonalne vlasti po pitanju novih smještajnih kapaciteta za migrante.

“Upoznao sam parlamentarce koji su i bili u Bihaću proteklih nekoliko godina o sadašnjem stanju i trećom zimom koju dočekujemo sa konstantnim pritiskom migranata na naš grad. Ono što sam i kolegama iz EU parlamenta ponovio jeste naš stav da BIRA više ne može biti kamp za prihvat migranata i da je jedina lokacija koja je za grad prihvatljiva Lipa ili neki drugi kamp u BiH. Želio sam da informišem parlamentarce o pritiscima međunarodnih predstavnika da se otvori BIRA i ponovio da je to za građane Bihaća i vlasti neprihvatljiva solucija” – istakao je gradonačelnik Fazlić.

On je istakao da građani Bihaća pune tri godine i pored svih problema imaju razumijevanja za probleme migranata i njihove sudbine, ali da isto tako žele da svoja prava i sigurnost budu zaštićeni i da problem rješavaju institucije koje su za to i nadležne, a ne lokalna zajednica.

Gradonačelnik Fazlić razgovarao je sa europarlamentarcima iz Austrije, Švedske, Španije, Slovenije, Italije, Njemačke i Holandije.

Izvor: Biscani.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.