Rušenje nelegalno sagrađenog objekta “Kajak terase” je izuzetno važan događaj za Banju Luku jer je označio kraj dvodecenijske otimačine gradske imovine koja je provođena pod dirigentskom palicom SNSD-a i njihovih tajkuna, izjavio je Boris Šukalo, funkcioner SDS-a.

On kaže da su sa “Kajak terasom” srušene i iluzije pojedinaca da pravna država nikada neće zaživjeti.

Sinonim moći i trijumfa

– Otuda toliki žal i ogorčenje koji istaknuti članovi banjalučkog SNSD-a sad iskazuju. Nije to zbog jednog nelegalno sagrađenog objekta, nego zbog onoga što je on predstavljao kao sinonim moći i trijumfa privatnog interesa nad pravnom državom – istakao je Šukalo.

Dodao je da je vrijeme kada su gradske vlasti Banje Luke nijemo posmatrale ili čak bile saučesnici čerupanja gradske imovine završeno.

– Da su se u protekle dvije decenije SNSD-ovi funkcioneri borili za očuvanje imovine Banje Luke s istom energijom koju su uložili u očuvanje nelegalno izgrađene “Kajak terase”, tajkuni ne bi od Banje Luke uspjeli oteti imovinu vrijednu preko sto miliona maraka – naveo je Šukalo.

Pravna država u punom kapacitetu

On je izrazio očekivanje da će doći vrijeme kada će pravna država zaživjeti u punom kapacitetu, istakavši da se to ne može očekivati sve dok je sadašnja garnitura političara na vlasti.

– Banja Luka je pokazala da interes pojedinca, ma ko to bio, ne može biti važniji od institucija i da samo novi ljudi mogu prekinuti nakaradne prakse. To je preduslov za stvaranja boljeg i pravednijeg društva jer je potpuno jasno da oni koji su ogrezli u korupciji i kriminalu RS i njenim građanima ne mogu donijeti ništa dobro – poručio je Šukalo.

(avaz)