Policija u New Yorku istražuje sumnjivi paket adresiran na Robera de Nira. Nova je to istraga u nekoliko otkrivenih bombi kućne izrade ove sedmice. NBC javlja da je paket sličan onima koji su poslani prominentnim Demokratama te da je poslan na adresu restorana i ureda slavnog glumca.

Zvaničnici su rekli da su bombe kućne izrade poslane poznatim kritičarima Donalda Trumpa, a što je uzrokovalo strah kod mnogih i to samo dvije sedmice od midterm izbora.

Podsjetimo De Niro je u junu tokom dodjele Tony nagrade i kritika koje je uputio Donaldu Trumpu dobio gromoglasan aplauz.

Paketi koji su sadržali sumnjivu eksplozivnu materiju poslani su na adresu bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame, kao i predsjedničke kandidatkinje Hillary Clinton, bivšem direktoru CIA-e John Brennanu, bivšem državnom tužitelju Ericu Holderu, demokratskoj kongreskinji Maxine Waters i milijarderu i filantropu Georgeu Sorosu. Presrela ih je američka tajna služba.

Sumnjiv paket upućen i Bidenu

Sumnjiv paket upućen je danas i na adresu bivšeg potpredsjednika SAD-a Joea Bidena, javili su američki mediji.

Paket je sličan pošiljkama upućenim u posljednja dva dana Hillary Clinton, Baracku Obami i drugim demokratskim poslanicima kao i televiziji CNN. Joe Biden, koji je bio potpredsjednik u administraciji Baracka Obame, pominje se kao mogući demokratski kandidat za predsjednika 2020. godine.

Incidenti sa sumnjivim paketima dogodili su se usred izborne kampanje za parlamentarne izbore zakazane za 6. novembar u SAD.