Supružnici Džek i Hariet Morison preminuli su istog dana nakon što su šest decenija proveli u skladnom braku.

Posljednje dane života par je proveo u staračkom domu u Sent Luisu, a lokalni list “St-Louis Post-Dispatch“” javlja da su i posljednje trenutke života proveli u spojenim krevetima i držeći se za ruke. 

Prvi je u prošlu subotu preminuo 86-godišnji Džek, a nekoliko sati kasnije preminula je i tri godine mlađa Hariet.

– Tužna sam, ali znam da počivaju u miru i da su ponovo zajedno. Bila je to prava ljubavna priča za knjige – kazala je Sju Vagner, koju su odgojili Morisonovi.

Ona je kazala da su se oni upoznali 1955, a zatim brzo vjenčali i ostatak života proveli u skladnom braku.

Džek je bio vozač autobusa, a Hariet je i upoznao prilikom jednog izleta, a život su proveli putujući svijetom. Pored Vagner, iza Morisonovih su ostala i dvojica sinova.

– Nezamislivo je da ste mogli vidjeti Džeka, a da pored njega nije bila i Hariet – kazao je porodični prijatelj.

S obzirom da su u staračkom domu bili u odvojenim sobama, par se i dalje nije razdvajao, a spavali bi tako što je jedno bilo u invalidskim kolicima, a drugo u krevetu.

Oboje su prošle godine pali i polomili kukove. Osoblje doma odlučilo je da im spoji krevete kako bi mogli biti skupa.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Supružnici Džek i Hariet Morison preminuli istog dana / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.