Surfer s Floride Jeremy Johnston slučajno je snimio jato morskih pasa koje je plivalo pored njega tokom avanture na valovima, riskirajući tako vlastiti život.

Surfer s Floride Jeremy Johnston slučajno je snimio jato morskih pasa koje je plivalo pored njega tokom avanture na valovima, riskirajući tako vlastiti život.

Ovaj 33-godišnji muškarac s Floride bio je nervozan kada je prilikom izlaska na obalu uočio ribare. Njihovi mamci su potencijalna opasnost za sve ljude koji se kupaju na plaži New Smyrna. Johnston je prekinuo avanturu kako bi se napio vode, a zatim je krenuo prema morskim dubinama.

“Vrijeme i valovi su bili sjajni. Potrčao sam prema vodi, bacio dasku i zaplivao. Brzo sam shvatio da se nalazim među morskim psima, pa sam pažljivo veslao rukama samo na površini vode”, objašnjava Johnston za CNN.

Zatim je izašao iz vode i pustio dron koji je iz zraka snimio surfera na dasci okruženog morskim psima. Na pojedinim kadrovima vidi se desetak riba.
“Bio sam šokiran i impresioniran u isto vrijeme. Ranije sam ovakav prizor vidio samo na televiziji. Sanjao sam kako ću jednog dana snimiti ovakvo nešto. Ovo mjesto je poznato po čestim ugrizima morskih pasa”, objasnio je.

Morski psi obožavaju vodu blizu plaže New Smyrna, a mjesto je u stručnim krugovima poznato kao prijestolnica morskih pasa. Međunarodna organizacija koja se bavi statistikom napada kaže da je svaki surfer u opasnosti kada se nađe u vodama Atlantskog oceana. Prošlog decembra je sedmogodišnjak zadobio ozbiljne povrede poslije napada morskog psa. Pao je u vodu tokom surfanja, a incident je zabilježila kamera pričvršćena na prednjoj strani daske.

Johnston je prilikom posljednje avanture upozorio ostale kupače i surfere da izađu iz vode. Morski psi su se približili obali, jer je voda u tim trenucima bila puna ribarskih mamaca.

Uprkos opasnosti, surfer je i dan kasnije odlučio uživati u valovima blizu plaže New Smyrna: “Moji snimci pokazuju bogatstvo i raznolikost životinjskog svijeta na istočnoj obali Floride”.
Više saznajte na izvornom linku: DP – Surfer riskirao život kako bi snimio momenat kada su ga okružili morski psi / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.