Danas je Sudu BiH održano ročište u predmetu “Asim Kamber i drugi” nakon što je iz policijske stanice Sanski Most Tužilaštvu i Sudu BiH dostavljen dopis o kršenju mjera zabrane koje je u septembru Sud izrekao Kamberu.

Podsjetimo, polovinom septembra Kamber, federalni zastupnik i dugogodišnji prvi čovjek Stranke demokratske akcije (SDA) u Sanskom Mostu te sekretarica SDA u ovom gradu Mirela Husić i Fazir Vukalić, Kamberov saradnik, lišeni su slobode jer se sumnjiče za krivična djela izborne prevare za koja se sumnja da su počinjena tokom Općih izbora 2018. godine.

Prilikom pretresa u Sanskom Mostu izuzeta je određena dokumentacija, mobiteli, kasete za diktafone i drugi uređaji za elektronsko pohranjivanje podataka.

Tužilac Ćazim Hasanspahić je na današnjem ročištu naveo da je osumnjičeni Kamber kršio mjeru zabrane koja se odnosi na javno istupanje na način da mu se zabranjuje komuniciranje s predstavnicima printanih i elektronskih medija iz predmetnog postupka. Tužilac je kazao da mu je dostavljen izvještaj iz policijske stanice Sanski Most o tekstovima koje je Kamber objavio na privatnom blogu te na portalu “Inmedia” koji je u vlasništvu njegovog sina, a u kojima se spominju imena zaštićenih svjedoka iz ovog predmeta.

Sudija Tatjana Kosović je na kraju navela da će odluka o izricanju mjere pritvora Asimu Kamberu biti saopćena u zakonskom roku.

Izvor: RTVUSK

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.