Hrvatska je jučer uvela ograničenja prilikom ulaska u zemlju. Štab civilne zaštite donio je novu odluku o privremenoj zabrani i ograničavanju prelaska graničnih prijelaza.

Nove mjere odnose se i na državljane BiH koji imaju hrvatsko državljanstvo.

– Svi građani BiH sa hrvatskim državljanstvom moraju prilikom ulaska u Hrvatsku imati negativan PCR test. Također, građani Hrvatske prilikom ulaska u svoju zemlju, a ako su vani bili više od 12 sati također moraju raditi testove – potvrdili su za “Avaz” iz Granične policije BiH.

Od ove obaveze izuzeti su zdravstveni radnici, istraživači u zdravstvu i radnici za njegu za starije osoba, zatim pogranični radnici i osoblje u saobraćajnom sektoru, putnici u tranzitu, osobe koje putuju radi školovanja, diplomati…

Svim stranim putnicima koji ispunjavaju uslove ulaska u Hrvatsku, preporučuje se prethodna najava korištenjem aplikacije “Entercroatia.mup.hr”.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.