Sutkinja koja je sudila u slučaju starateljstva nad djetetom između Severine Kojić i Milana Popovića ponovo je dospjela u centar medijskih interesiranja nakon što se pojavila u istom hotelu gdje i Popović. 

Kako prenose mediji u Hrvatskoj, sutkinja i Popović su zimski odmor proveli u austrijskom skijalištu. 

– Mi smo u hotel stigli u subotu, 4. januara, navečer i nisam sigurna jesmo li se sreli iste večeri ili sljedeći dan ujutro u predvorju hotela.
Bila sam s porodicom, a on je bio s djetetom i većim društvom. Sigurno smo se pozdravili četiri-pet puta jer smo se sretali u tom hotelu koji ima jedan restoran, ali nikad nismo sjedili za istim stolom, razgovarali o bilo čemu, osim što smo se uobičajeno kurtoazno pozdravili – potvrdila je sutkinja zagrebačkog Općinskog suda Tea Golub za ”Jutarnji list”. 

Podsjetimo, Golub je donijela presudu kojom se starateljstvo nad zajedničkim sinom Severine i Popovića dodjeljuje samo ocu. 

Sutkinja i Popović su se sreli u jednom od popularnih skijališta Hrvata tokom tzv. hrvatske skijaške sedmice.

– Skijanje smo uplatili još na proljeće i šta smo trebali, otići – kazala je sutkinja koja je potvrdila da je u tom hotelu bilo i advokata iz Zagreba koji su ih mogli vidjeti. 

Sutkinja Golub je 28. novembra donijela privremenu mjeru i odlučila u nepravomoćnoj presudi da dijete živi s ocem, Milanom Popovićem te da otac samostalno brine o zdravlju i obrazovanju djeteta. Pritom u odluci nije navela na kojoj će adresi živjeti dječak. 

Severina Kojić je na presudu uložila žalbu od tridesetak stranica. Sutkinja Golub prvog radnog dana na povratku sa skijanja u ponedjeljak poslala je spis na splitski Županijski sud u povodu žalbe na presudu koju su podnijeli Severinini advokati.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Sutkinja u Severininom slučaju i Milan Popović uhvaćeni na zimovanju u istom hotelu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.