Dan općine Srebrenica, 11. mart, obilježavao se i prije posljednjeg rata kao datum konačnog oslobođenja Srebrenice od fašizma u Drugom svjetskom ratu.
Proteklih nekoliko godina obilježavali su se različiti datumi, da bi se 2014. godine odlukom Općinske skupštine ponovo uspostavio 11. mart kao Dan općine Srebrenica. 

Tradicionalno se na taj dan na svečanoj sjednici Skupštine dodjeljuju priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima za doprinos razvoju općine Srebrenica u protekloj godini. 

Tako će sutra na svečanoj sjednici SO Srebrenica biti dodijeljena najviša priznanja te općine. Plaketa sa zlatnim grbom Općine dodijeljena je Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, a Plaketa sa srebrenim grbom dodjeljuje se Vladi Kantona Sarajevo.

Također, Plaketa sa bronzanim grbom Općine Srebrenica bit će uručena timu hemijske sekcije SŠC Srebrenica Parfemdžije.
Za humani postupak i hrabrost plaketa Općine Srebrenica će biti uručena Mirnesu Hasanoviću i Mladenu Lazareviću. Najbolji sportista općine Srebrenica u 2019. godini je Aldin Husjenović.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Sutra Dan općine Srebrenica / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.