Sutra do ponoći zabranjen prijevoz eksplozivnih materija u FBiH zbog Božića

Vijesti.ba

Kolovoz je pretežno mokar, a magla se zadržala u centralnim i jugozapadnim krajevima. Sitniji odroni zemlje ili kamenja mogući su u usjecima i na planinskim prijevojima. Na svim dionicama preporučuje se oprezna vožnja, prilagođena uslovima na putu. Podsjeća se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.
Zbog sanacije tunela Vranduk II i dva mosta (Bosna IV i Bosna V) izmjenjen je režim saobraćanja na dionici M-17 Zenica-Nemila. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put M-17, dok se u suprotnom smjeru saobraća regionalnim putem R-445 Nemila-Zenica.

Sanacija mosta izvodi se na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, zbog čega je saobraćaj teretnih vozila obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na ostalim putevima sa aktuelnim radovima saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje postavljene signalizacije.

Izdvajaju se dionica autoputa A-1 Sarajevo zapad-Lepenica, dionicu autoputa Bosanska Gradiška-Banja Luka, kao i magistralni putevi: M-4 Teslić-Karuše, M-5 Mrkonjić Grad-Ključ (ulaz u Ključ), M-5 Donji Vakuf-Travnik (Komar), M-17 Zenica-Nemila, M-18 Olovo-Kladanj (Karaula) i M-19.2 Vitalj-Vlasenica.

Zbog predstojećih praznika, pojačana je frekvencija vozila na graničnim prijelazima. Zadržavanja na graničnim prijelazima ovoga jutra nisu duža od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na graničnom prijelazu Hum-Šćepan Polje. Na graničnom prijelazu Bosanski Novi-Dvor obustavljen je saobraćaj zbog radova u Hrvatskoj.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od danas (24.12.) od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prijevoz eksplozivnih materija na području FBiH, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...