Redovni 44. kongres UEFA-e, na kojem će učestvovati delegati svih 55 nacionalnih asocijacija, bit će održan sutra u Amsterdamu.

– Jedna od glavnih tačaka dnevnog reda je UEFA-in godišnji izvještaj, a dan prije Kongresa održat će se i sjednica Izvršnog odbora krovne kuće evropskog fudbala. Nogometni savez BiH će na Kongresu predstavljati predsjednik Elvedin Begić, potpredsjednik Ivan Beus i generalni sekretar Adnan Džemidžić – saopćeno je iz NSBiH.

U Kongresnom centru „Beurs van Berlage“ u Amsterdamu, nakon UEFA Kongresa, sutra (18 sati) bit će upriličen i žrijeb UEFA Lige nacija za sezonu 2020/21., te će se delegaciji NSBiH priključiti i selektor Duško Bajević.

Reprezentacija BiH je, podsjetimo, kroz odličan plasman u prvoj sezoni UEFA Lige nacija (B divizija) osigurala da se u drugom izdanju takmiči u Ligi A, u koji se nalaze najbolje evropske reprezentacije. 

Naš tim je u trećem šeširu, zajedno sa selekcijama Ukrajine, Danske i Švedske. U prvom šeširu su: Portugal, Nizozemska, Engleska, Švicarska, u drugom: Belgija, Francuska, Španija, Italija, a u četvrtom: Hrvatska, Poljska, Njemačka i Island.

Takmičenje u UEFA Ligi nacija počinje u septembru .


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Sutra Kongres UEFA-e i žrijeb Lige nacija / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.