Sutra od šest sati ujutro zatvaraju se aerodromi u BiH za putnicki saobraćaj.

Danas je na Sarajevskom aerodromu objavljen posljednji let kompanije WizAir. Ovu informaciju potvrdio je za “Avaz” direktor Aerodroma Armin Kajmaković. 

Razlog za zatvaranje je pandemija koronavirusa.

Podsjećamo,Vijeće ministara BiH donijelo je Odluku o privremenom zatvaranju Međunarodnog aerodroma Sarajevo za promet putnika. Osim u Sarajevu, odlukom se za promet putnika zatvaraju i aerodromi u Mostaru, Banjoj Luci i Tuzli.

Međunarodni aerodrom Sarajevo ostaje otvoren za humanitarne i zdravstvene letove i promet cargo usluga – rekao nam je Kajmaković.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Sutra se za putnike zatvara aerodrom u Sarajevu / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.