Sutra se navršava tri godine od smrti Azre Kolaković poznate kao Donna Ares. Popularna pjevačica dugo se borila s teškom bolešću, ali nažalost Donna najvažniju bitku nije uspjela dobiti.

Donna Ares preminula je u 41. godini rodnom u Bihaću. Karcinom je dva puta pobijeldila, ali se vratio.

Sve vrijeme je bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe. Osnovala je i Fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali ju je nakon godinu zatvorila.

Održala je veliki koncert u Sarajevu 16. aprila 2015. godine na kojem su joj gostovali brojni prijatelji i muzičari, a s ciljem da prikupe sredstva za njeno liječenje.

Bihać čuva uspmenu na Donnu Ares. U centru grada je postavljen ogroman bilbord s slikom Donne Ares te godinama njenog rođenja i smrti.

– Na lokalnim stanicama emitiraju se njene pjesme, spominje se naša heriona. Nikad neće biti zaboravljena – rekao nam je jedan Donnin prijatelj iz Bihaća.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.