ŠVAJCARSKA POLITIČKA LIDERKA OSULA PALJBU PO ALBANCIMA: Ne mogu da se radujem, golovi su dati za Kosovo! OVO NIJE NAŠA POBJEDA!

klix.ba
Švicarska političarka Natalie Rickli, inače članica Narodne partije, oglasila se na Twitteru nakon pobjede reprezentacije Švicarske protiv Srbije u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Rusiji kazavši da ne može biti sretna jer nijedan gol "nije postignut za Švicarsku, već za Kosovo".

Švicarska političarka Natalie Rickli, inače članica Narodne partije, oglasila se na Twitteru nakon pobjede reprezentacije Švicarske protiv Srbije u drugom kolu Svjetskog prvenstva u Rusiji kazavši da ne može biti sretna jer nijedan gol “nije postignut za Švicarsku, već za Kosovo”.

“Stvarno ne mogu da se radujem. Nijedan gol nije postignut za Švicarsku već za Kosovo. Kada bi reprezentacija Kosova pobijedila, radovalo bi me to zbog njih, ali na Svjetskom prvenstvu igramo i nosimo švicarsku zastavu”, napisala je Rickli povodom načina proslave golova dvojice članova švicarske selekcije koju predvodi rođeni Sarajlija Vladimir Petković.

Golove za pobjedu Švicarske postigli su Xherdan Shaqiri i Granit Xhaka, koji su pogotke proslavili gestikulirajući orla – simbol sa zastave Albanije. Njihove proslave golova izazvale su burne reakcije u Srbiji, a poraz Srbije i dešavanja s utakmice je komentarisao čak i predsjednik Aleksandar Vučić.

Shaqiri nakon meča nije želio komentarisati taj potez kazavši da pobjeda ide Švicarskoj i da je o tome sve rekao na terenu.

Vučić: Neka nas mrze, to govori i o našoj i o njihovoj veličini

Vučić: Neka nas mrze, to govori i o našoj i o njihovoj veličini

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je ponosan na građane Srbije koji su nakon poraza fudbalera od Švicarske ostali dostojanstveni i nikoga nisu vrijeđali, niti pokazali mržnju, a onima koji mrze Srbe poručio da slobodno nastave, jer “to govori i o njihovoj i o srpskoj veličini”.

“Vjerujem u pobjedu na sljedećoj utakmici. A i ako ne bude, jednako ćemo da volimo svoju zemlju i uvijek da budemo uz svoje sportiste. Ne trebaju nam pjesme protiv drugih, mržnja protiv drugih, a oni neka nas mrze. To govori i o našoj i njihovoj veličini”, rekao je Vučić novinarima.

Predsjednik Srbije ovo je rekao reagujući na način na koji su hrvatski i švicarski fudbaleri proslavili svoju pobjedu na Svjetskom prvenstvu u fudbalu.

Vučić je rekao da će Srbi čekati sljedeću priliku i boriti se za svoju zemlju na najbolji moguć način.

“Ja ću tu malu priliku imati sutra u Briselu. Svako neka se na svom polju bori”, poručio je Vučić.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...