Legendarna grupa „Parni valjak“ održat će koncert u sarajevskoj Zetri 20. marta u okviru turneje „Runda 44“. U bh. prijestonicu dolaze nakon skoro pet godina, a Husu se čini kao da je prošla cijela vječnost.

– Veseli nas koncert, jer je Sarajevo rasadnik velikih grupa i publika koja ima kriterij i razumije rokenrol i tu je uvijek izazov svirati – kaže frontmen “Parnog valjka” Husein Hasanefendić Hus.

Naziv turneje je „Runda 44“. 

– Da i nema veze s godinama na sceni. To je igra riječi, jer smo sada već u 45. godini. Upravo pjesma „Kad nemaš kud“ govori o tome, a to je da su svaka nova tureneja i nova godina i album, ustvari, nova borba i ništa se ne može uzeti zdravo za gotovo. Svaka nova turneja je i nova runda borbe da opstanemo, da dokažemo zašto smo veliki.

Šta publika može očekivati na koncertu?

– Naravno, bit će to retrospektiva pjesama koje su nas obilježile, kao i numere s novog albuma „Vrijeme“.

„Vrijeme“ je veoma uspješno.

– Baš smo nedavno dobili nagradu od „Hrvatske diskografske udruge“ za najprodavaniji album. To je zvanični podatak, u brojkama, statistika. Tako da nas to veseli. Bend je zreo, zvučimo super i veselimo se Sarajevu.

Postoji li neki recept za dugovječnost?

– Mi ni u najluđim snovima nismo očekivali da ćemo trajati toliko dugo i da se može trajati toliko dugo. Međutim, sve je brzo prošlo, to me brine. Vrijeme juri, kao da sve brže ide. Tako da je i sviranje i putovanje neka receptura da ostanemo duže djetinjasti.

Nakon okončanja rata u BiH „Parni valjak“ je među prvima imao koncert u Sarajevu. 

– Meni je sve vrijeme bila knedla u grlu. To je bio izuzetno emotivan koncert. Bili smo fascinirani pozitivnim duhom. Pribojavali smo se da ćemo doći pred publiku koja ima slomljen duh, međutim, bilo je sjajno i izrazito emotivno.

Organizatori su objavili da su promo karte za „Parni valjak“ u Zetri prodate za samo nekoliko dana.

– Ulaznice su u prodaji na platou Skenderija, u BKC-u, uličnoj prodaji Ferhadija i putem sistema kupikartu.ba – poručili su organizatori iz agencije “Stars and more”.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Svaka nova turneja je borba za opstanak / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.