Neformalna grupa građana okupljena i organizovana putem društvenih mreža, svakodnevno protestvuje ispred kampa Miral u Velikoj Kladuši.

Građani se okupljaju ispred kampa u periodu od 17:00h do 18:00h pokušavajući podstaći aktuelne kantonalne vlasti na konkretan korak oko izmještanja ovog migrantskog kampa, što im je i obećano na sjednici Općinskog vijeća na kojoj je prisustvovao i kantonalni premijer.

Međutim, svi rokovi su prošli a od izmještanja kampa nema ništa, niti su se pokrenule aktivnosti u vezi s tim.

Građani su na ivici strpljena i ovim mirnim okupljanjima pokušavaju još uvijek rješiti problem migranata kroz legalne institucije i na način dostojan svakog čovjeka.

Tvrde da neće odustati od svojih zahtjeva sve dok kamp ne bude izmješten van općine i da će se protestna okupljanja nastaviti svakodnevno sve do rješavanja migrantskog problema u njihovom gradu.

Izvor: Cazin.net

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.