M. P. (26) iz okoline Gornjeg Milanovca u Srbiji već dvije i pol godine zadaje muke policajcima, jer gotovo svakog dana podnosi krivičnu prijavu zbog silovanja ili otmice.

Prema riječima izvora „Kurira“, M. P. važi za rekordera u broju podnijetih prijava protiv svojih sugrađana.

Inspektori zatrpani

– Policiji u Milanovcu i Čačku za dvije i pol godine stiglo je više od 300 njenih pismenih predstavki, od toga 30 za silovanje, i to samo u ovoj godini – kaže izvor „Kurira“ i dodaje da u historiji policije u ovom dijelu Srbije ne pamte sličan slučaj.

Nijedan slučaj silovanja koji je ova žena prijavila nije dokazan, odnosno M. P. nikada tokom istrage nije priložila nalaz ginekologa, niti ijedan drugi materijalni dokaz koji bi potkrijepio njene tvrdnje.

– Jednom prilikom smo imali nalog da posjetimo sve ginekološke ordinacije u dva grada, jer je podnosilac prijave u izjavi rekla da ima nalaz ginekologa da je silovana. Operativnim radom je utvrđeno da nije posjetila nijednog ljekara, a takav smo izvještaj i poslali tužiocu – priča za „Kurir“ inspektor policije u Čačku i objašnjava sistem po kojem ova žena vuče za nos policiju i pravosudne organe.

Krije se iza zavjese

– Kada se prijavi silovanje ili otmica, tada se po hitnosti pali crveni alarm. Mobilišu se sve raspoložive jedinice policije, uključeni su Žandarmerija i Hitna pomoć. Međutim, kada stignemo na lokaciju na kojoj M. P. tvrdi da je silovana, oteta ili zvjerski mučena, nailazimo na zatvorenu kapiju dvorišta, u kojem se nalazi čopor pasa, pored kojih je nemoguće pristupiti kući. Mi je tada na sve načine zovemo, ali svaki put bez uspjeha. Ona se krije iza zavjese, snima nas i uživo emituje na društvenim mrežama – priča ogorčeno inspektor.

Zbog maltretiranja, silovanja i zlostavljanja M. P. je prijavljivala i brojne policajce u Milanovcu i Čačku, a mnogi od tih postupaka još uvjek traju.

– Na meti njenih prijava bili su i ljekari, socijalni radnici, a njima je zamjerila maltretiranje, zlostavljanje i slično, što takođe nikada nije dokazano – objašnjava izvor „Kurira“.

Izvor: Avaz.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.