Od prazne Budimpešte do pustih plaža Brazila… gradovi širom svijeta izgledaju kao da su napušteni. Velika većina stanovnika povukla se u svoje domove kako bi se zaustavilo brzo širenje koronavirusa pa su ulice postale puste, što se vidi na videu koji je napravio dron u nekoliko gradova svijeta, piše “Euronews”. 

Video počinje iz Budimpešte, glavnog grada Mađarske, i prikazuje njene prazne ulice i znamenitosti bez posjetilaca. 

U Istanbulu, turskom gradu koji je veoma prometan, na ulicama se može vidjeti svega nekoliko automobila, a prazne plaže Rio de Žaneira ostavljaju apokaliptični dojam.

Posljednji grad koji je snimljen dronom je portugalski Lisabon, a svi snimci spojeni su u jedan video. 


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Sve podsjeća na film “Dan poslije sutra”: Širom svijeta puste ulice / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.