Bivši kralj Melezije razveo se od svoje supruge, ruske misice Oksane Voevodine (27) samo nekoliko sedmica nakon što mu je rodila sina.

Međutim, sada potvrda o razvodu ukazuje na to da je bivši kralj, koji je napustio monarhiju nakon otkrića o akciji njegove supruge u bazenu u televizijskoj emisiji, prekinuo vezu.

Foto: Instagram

Razvod je registrovan kao konačan 1. jula ove godine, objavio je medij u Kuala Lumpuru. Sertifikat, koji nosi kelantanski državni grb, ukazuje na to da je razvod učinjen kroz izgovaranje reči “talak” tri puta – najteži i nepovratni oblik razvoda u islamu.

I dok su kružile glasine o krahu braka, sultan i Oksana su prije samo nekoliko nedelja (21. maja) dobili sina kog je Oksana nazivala budućim kraljem Kelantan, provincije u Maleziji kojom je vladao Muhamed (početkom 2019. na presto je došao 16. kralj nezavisne Malazije, sultan Abdulah od Pahanga).

Ipak, ni to što su postali roditelji nije uspelo da zaustavi brak. Bivši supružnici su razvod potpisali 22. juna, a zvanično su razvedeni od 1. jula, piše “New Straits Times”.

Foto: Instagram

Brak je okončan u Singapuru po pravilima islama, razveli su se “tri puta”, a sudeći prema potvrdi o razvodu (“talak tiga”), razlog okončanja bračne zajednice su nepomirljive razlike koje su inače, najčešći razlog raskida muslimanskih brakova.

Foto: Instagram

Kelantanska palata nije potvrdila vijest o razlazu sultana i njegove sada već bivše supruge, a i pored zvaničnog dokumenta mnogi sumnjaju u verziju o razlozima okončanja braka.

Izvor: / novi.ba