Kako mnogi srpski mediji prenose, poznata srpska glumica Snežana Savić je svojevremeno očarala i nekadašnjeg predsjednika SRJ, Slobodana Miloševića, ali je na njene čari pao i Miloševićev mentor Ivan Stambolić, te su navodno njih dvojica i zaratili do krvi zbog ove glumice.

Kako mediji pišu glumica je poklonila malo pažnje Miloševiću, i to krajem osamdesetih godina, a onda je navodno otkrio da je ona to napravila na nagovor Ivana Stambolića, te je to bio razlog za njihovu svađu i udaljavanje jednoga od drugoga, a kasnije je sve to dovelo i do Stambolićevog ubistva.

Izvor koji je dao podatke medijima navodi da je Stambolić uvijek bio popularan među ženama, dok Milošević i nije bio neki stručnjak na tom polju, i upravo je Stambolić upoznao Miloševića sa Savićkom, sa kojom je već neko vrijeme bio u veoma prijateljskim odnosima i koja mu je dugovala par usluga.

Svjedok kaže da je Milošević bio naprosto opčinjen glumicom, a osim ljepote privukla ga je i njena karizma, jer gdje god bi se u to vrijeme Snežana pojavila, plijenila je pažnju sa svih strana.

I mada je Milošević želio i nešto više, po navodima izvora, ipak njih dvoje nisu ostali u nekoj dugoj vezi, a postoji i priča da su glumica i Milošević proveli i jedan vikend zajedno u vili kraj Smedereva, da bi ubrzo nakon toga Milošević otišao na Kosovo i napravio onaj svoj čuveni govor, a poslije je malo i saznao da je Stambolić i stajao iza cijele stvari sa glumicom, pa mu to nije bilo niti malo drago.