Još jedno kolo ostalo je do kraja grupne faze, a u skupini dva se i dalje ne zna drugi putnik u polufinalu. Šveđani su pobijedili Mađare 24-18 u za njih nebitnoj utakmici i tako osigurali Norvežanima nastup na završnom turniru u Stockholm, a Mađarskoj otežali put prema polufinalu.

Vaš preglednik ne omogućava pregled ovog sadržaja.

Hrvatska i Španjolska su dva kola prije kraja osigurale polufinale Eura, ali ovdje se neće znati ništa do posljednjeg trenutka. Island i Portugal su definitivno otpali iz tih kalkulacija, a kao mogući suparnici u polufinalu su nam ostali Norveška, Mađarska i Slovenija. No trebamo biti malo strpljivi, sve će se znati već sutra. Mađari su u unatoč porazu od Švedske i dalje u dobroj situaciji, ali više ne ovise sami o sebi.

SLOVENIJA – PORTUGAL 29-24

Pa-pa, Portugal! Slovenija je sve bliže polufinalu Eura…

Oni moraju u sljedećem kolu pobijediti Portugal te se nadati da će Norveška dobiti Sloveniju. Tada će obje reprezentacije imati po šest bodova, ali Mađarska ima bolji međusobni omjer.

No postoji i mogućnost da Slovenija pobijedi Norvešku, a onda će oni u tome slučaju preuzeti prvo mjesto i poslati Mađare kući, a Norvežane na prvoplasiranog iz skupine 1.

Foto: Reuters

Mađari su očekivali pobjedu protiv Švedske koja je bila bez dobivene utakmice u drugome krugu do ovog susreta, ali prevarili su se.

Bila je to čvrsta utakmica u kojoj se vidjelo na Šveđanima da nisu na sto posto i svejedno su lakoćom zabijali, a Mađari su ginuli za svaki gol. Mađarska je bolje krenula, a onda je Švedska sredinom prvog dijela preuzela kontrolu rezultata i držali su minimalnu prednost. Igralo se gol na gol, nitko se nije uspio odvojiti sve do 18-18 kada je mađarska obrana popustila nekoliko puta i Šveđani su u tren oka napravili seriju od 6-0 i pobijedili 24-18.

FAVORITI ZA OSVAJANJE?

Sagosen i družina deru i dalje: Island nije imao nikakve šanse!

Vidjelo se kod Šveđana da nisu sto posto koncentrirani, ali htjeli su vratiti dug publici koja ih je bodrila od prve utakmice. Možda nisu na razini kao prije dvije godine kada su na Euru u Hrvatskoj bili drugi, ali zaslužili su pljesak zbog današnje predstave. Na kraju su došli do utješne pobjede koja njima ništa ne znači, ali ovako su dodatno zakomplicirali situaciju u ovoj grupi.

Foto: Reuters

Gottfridsson i Pellas zabili su po pet golova za domaćine, a kod indisponiranih Mađara Szita je zabio četiri gola, a Banhidi i Mathe po tri.

Konačni epilog ove skupine saznat ćemo sutra. Mađarska igra protiv Portugala, a Norveška protiv Slovenije. 

 

Tema: Rukometni Euro 2020.

Više saznajte na izvornom linku: Zdravko Barišić – Šveđani ugrozili Mađarima plasman u polufinale… / (24sata.hr).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.