U zvaničnu posjetu Bosni i Hercegovini doći će švedska princeza Viktorija (Victoria) i princ Danijel (Daniel), zajedno sa potpredsjednicom Vlade te države, Izabelom Lovin (Isabella), saopćeno je iz Ambasade Švedske u BiH.

Ova posjeta trajat će od 5. do 7. novembra. 

Teme na koje će se fokusirati tokom posjete tiču se klime, okoliša, održivog razvoja, inovacija i poduzetništva, kao i mladih.

Cilj ove posjete je također jačanje već postojećih dobrih odnosa između dvije zemlje. Ova posjeta je jedna od dvije zvanične posjete koje princeza obavlja u toku godine.Izvor vijesti: Avaz.ba / azra.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.