Svekrvin horoskop: S Rakom nema šale, Ovan voli da komanduje, a Bik…


Rijetke su snahe i svekrve koje ruše predrasude o tom odnosu. Znate li u kojem horoskopskom znaku vaša svekrva? Saznajte, jer ćete onda znati i kako da imate lijepu komunikaciju.

Naravno, ovaj tekst prije svega treba da vas nasmije, ali provjerite ima li i istine…

Ovan

Stalno je u pokretu i voli da komanduje. Kad se iskali na suprugu i djeci, na red dolazite vi, i tu pomoći nema. Jedino što možete da uradite je da ne obraćate pažnju na njene primjedbe ili, još bolje, ne dozvolite da njena bude zadnja. Ne podvijajte rep, gledajte je u oči, a ako stvar izmakne kontroli, za svaki slučaj kupite zaštitnu kacigu. Ishod s njom je uvijek neizvjestan.

Bik

Ona će svakodnevno oko vas plesti nevidljivu mrežu, iz koje se nećete lako iskobeljati. Guraće nos u sve. Savjetovaće vas o hrani, oblačenju, novcu, a bogami i o seksu. Govorit će vam da voli sve što volite i vi, a onda će, iza vaših leđa, pričati kako nemate ukusa. Neopisivo je tvrdoglava i ne popušta ni za milimetar. Preostaje vam samo da se nadate da će njena snaga ipak trajati kraće.

Blizanci

Ova žena ima jezičinu kojom svakog može da istjera iz pameti. Prvo se lukavo pritaji, snimi situaciju, uoči vam slabe tačke, a onda napada. Melje sto na sat, koristiti najslikovitije izraze i meša se u apsolutno svaki aspekt vašega života. Od nje nikada nećete dobiti savjet kako se čisti i sprema, pere ili kuha. Nju kućni poslovi ne zanimaju, pa o tome ne želi da priča ni sa vama.

Rak

Ispod nježne majčinske slike krije se jedna od najstrašnijih svekrva Zodijaka. S njom zaista nema šale. Gde ona udari, tu trava ne raste. Ukoliko sami ne pristanete da igrate po njenim pravilima, ona će vas natjerati ¬ u pitanju je, znate, Njen sin. Ali ničija nije do zore gorila. Dohakaćete joj ako joj se uvučete pod kožu i osvojite njeno povjerenje. Kad to uspijete, radite po svom.

Lav

Zaboravite na demokratiju i ljudska prava. Ta ne pita, ta naređuje. Gura po svom, ne osvrće se ni na koga, a kamoli na neku tamo snahu. Ali ona to ne radi iz pakosti, to vam je kod spontano – pa ona je Lav. Kad vas jednom ščepa za vrat, ugasili ste. Zato joj u startu pokažite zube. Ona je sve, samo nije glupa i jedino što cijeni je dostojan protivnik.

Djevica

To je jedna pedantna i opsesivna svekrva, pa će vas nakon nedjelju dana zajedničkog života zasigurno zaboljeti glava. Srećom, diskretna je, pa neće zabadati nos u vaše stvari. Ali kad procijeni da treba da se umiješa, pit će vam krv na slamčicu, sve onako fino i diskretno. I što je najčudnije, vremenom ćete i sami početi da vjerujete u sve što vam bude rekla. Jedini lijek protiv nje je emigracija na Novi Zeland, na primjer.

Vaga

Ona je jedna od najprefinjenijih, ali i najperfidnijih svekrva u Zodijaku. Uvijek je besprijekorno sređena, ma ko za izložbu. Cijelu penziju troši na kozmetiku, pa će vam tako skockana stalno zamjerati da niste dovoljno uredni i da ne vodite računa o njenom sinu. Najbolje oružje protiv nje je ignorisanje. Ne obraćajte pažnju na njene nove cipele i pravite se da niste primjetili kako ima novu frizuru. To će je istjerati iz takta.

Škorpija

S njom se nećete lako razumjeti. Na trenutak je nježna i iskreno hoće da pomogne, a zatim ima potrebu da sruši sve pred sobom. Neće štedjeti ni vlastitog sina, a kamoli vas, koji joj niste niko i ništa. S njom možete da budete ili prijatelj ili neprijatelj, ali vam savjetujemo da izaberete ovo prvo, jer ćete u protivnom izgubiti sve bitke.

Strijelac

S njom vam nikada neće biti dosadno. Ume beskrajno dugo da prepričava dogodovštine iz komšiluka, što je prilično iritantno. Srećom, ume da se zaustavi kad treba. Žena poštuje tuđu slobodu. Nikada nemojte da je izbjegavate jer će vas ona svakako pronaći. S njom ne morate da izlazite na megdan. Kad vidite da može da dođe do konflikta, vi joj lijepo ispričajte neki mastan trač, i ona će biti kao bubica.

Jarac

Pred vama je jak, težak i uporan protivnik. Teško ćete joj naći slaba tačku. Kad vam u životu zaista zatreba pomoć, ona će biti tu za vas. Ali nemojte da mislite da možete da je iskoristite ili obmanete. Ona je mudra i zna šta smjerate prije nego što i napravite potez. Ako hoćete da je porazite, uznemirite je. Recite joj da loše izgleda i da vam se čini da s njom nešto nije u redu. To će je dobro uzdrmati.

Vodolija

Neobična, vesela svekrvica. Više je zanimaju problemi južnoafričkih vjeverica nego šta će sutra jesti. Nemojte joj smetati i vaši odnosi će biti sjajni. Ako želite da je udaljite od sebe, opredijelite se za neki oblik hladnog rata jer silom protiv nje ništa nećete uraditi. Ipak, budite oprezni. Kombinacijom histerije i ledenog, visokog intelekta jednostavno će vas skinuti sa spiska svojih problema.

Ribe

Kada u kući imate svekrvu u znaku Riba, onda možete reći da ste opasno nagrabusili. Toliko je razmazila svog sina da će on i sada, kada je odrastao čovjek, željeti da ga njegujete kao njegova cijenjena mama. Dakle, ako budete s njom dijelili životni prostor, morat ćete da postanete njena kopija. Sve će morati da bude lijepo i skladno da bi njen sinčić i dalje bio kralj na prijestolu.0

Zadnje diskusije / FORUM

Anketa

Da li se osjećate sigurno u vlastitom gradu ?

Loading ... Loading ...