Pentagon je predstavio prvu uniformu koju će nositi pripadnici vojske SAD-a u sklopu Svemirskig snaga koje je Donald Trump osnovao u decembru 2019. godine. Nije trebalo puno vremena da twitteraši odgovore na svojstven način

Pentagon je predstavio prvu uniformu koju će nositi pripadnici vojske SAD-a u sklopu Svemirskig snaga koje je Donald Trump osnovao u decembru 2019. godine. Nije trebalo puno vremena da twitteraši odgovore na svojstven način

Gotta say, I’m a little disappointed with the camo. And considering your leader, this is probably more on point. pic.twitter.com/aw4q9KT1MP

— Rise of the Alien Queen (@rise_alien) January 18, 2020
Sektor vojske SAD-a čije je djelovanje usmjereno u Zemljinu orbitu, je do prošle godine bio dio Ratnog zrakoplovstva, ali je predsjednik Trump odlučio kreirati zasebnu komandu pod nazivom “Space force” ili Svemirske snage.

does Trump think this is what the night sky looks like? #SpaceForceCamo pic.twitter.com/uDVT3Tb6u9

— Saint Brian The Godless (@AWorldOutOfMind) January 18, 2020
Nemali broj twitteraša je kao po naređenju odlučio da od svega napravi dobru šalu. Česta paralela bila je sa filmom Star Wars, GIF-om iz nekog trash svemirskog filma te uz komentare o Trumpovoj inteligenciji i kako ne mogu da vjeruju na šta država troši novac.

I am so tired of people disrespecting our troops & #SpaceForce with their #SpaceForceCamo Thanks to @realDonaldTrump we have an administration willing to tell us the truth about the swamp/climate/(flat)Earth/Outer Space! I applaud their candor!! Stop hating on the TRUTH!! 😁 pic.twitter.com/P1eRvswNL2

— 🤗 (((Jayson E. Street))) 🤗 (@jaysonstreet) January 19, 2020
Tu su i šaljivi prijedlozi uniformi, pa i ozbiljne zamjerke jer je zastava na pogrešnom ramenu. Mnogi su se zapitali zašto uniforma izgleda gotovo identično uniformama običnih vojnika te s razlogom pitali čemu maskirni uzorak za “svemirske vojnike”.

Camo for space pic.twitter.com/jPbpEuyc9i

— Tonk (@thisyrsmdl) January 18, 2020
Kako je objašnjeno, uniforma je identična uniformama koje nose vojnici Armije, odnosno pješadije i Ratnog zrakoplovstva, a kako među njima ne bi bilo razlike i kako bi se uštedio novac.

The first #SpaceForce utility uniform nametapes have touched down in the
Pentagon. @EsperDoD @SecAFOfficial @SpaceForceCSO @GenDaveGoldfein @DeptofDefense@usairforce pic.twitter.com/Jvzt5bvNl7

— United States Space Force (@SpaceForceDoD) January 18, 2020
Na pitanje zašto vojnik Svemirskeih snaga ima maskirnu uniformu prilagođenu tlu i vegetaciji, na Twitter nalogu Svemirskih snaga objašnjeno je da će pripadnici te komande, uprkos nazivu formacije, djelovati na tlu.
Više saznajte na izvornom linku: I. P. – Svemirske snage SAD-a predstavile maskirnu uniformu, a Twitter odgovorio šalama / (klix.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:
  • Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor portal Biscani.net, dužan je navesti portal Biscani.net kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na foto i video materijale kojima je autor portal Biscani.net, ili fotografije koje su portalu date na korištenje.
  • U skladu sa Članom 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH napominjemo: Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu.