Bivši predsjednik SDP-a Zlatko Lagumdžija oglasio se povodom smrti
Svetozara Pudarića, bivšeg potpredsjednika FBiH i nekada istaknutog člana SDP-a. 

– Najbolji ljudi su uvijek tu u najteža vremena. Spremni da daju sve od sebe bez obzira na cijenu. Takve ljude samo smrt može spriječiti da se za svoja uvjerenja bore bez ikakve kalkulacije. Tek kada izgube bitku za život, tek tada počinjemo shvatati koliko smo i mi izgubili što ih više nema. Ostaje nam samo ponos što smo bili zajedno i uvjerenje da je borba za neki bolji svijet ono što vlastiti život može učiniti vrednijim. Svetozar Pudarić, jedinstven među nama, toliko običan, a toliko izuzetan, danas je otišao ostavivši neizbrisiv trag i putokaz kako se vole i nesebično podržavaju ljudi, narod i zemlja kojima je pripadao – napisao je Zlatko Lagumdžija na društvenim mrežama.

Istaknuo je da Bosna i Hercegovina, ne bilo kakva, već ona iz srca i glave Svetozara Pudarića, država dobrih i plemenitih ljudi, zemlja dijaloga, tolerancije, učenja i razumijevanja, ostaje naše stalno putovanje i neizbježna destinacija.

– Svetozar ju je uvijek nosio u sebi i davao je svima onima kojima ona treba. Putovanje se nastavlja zahvaljujući najboljima među nama. Kao što je to putovanje živio i volio i moj stari, predratni, ratni, poslijeratni, vječiti Sveto. Neka ti je laka zemlja tvoja, naša, bosanska… – napisao je Lagumdžija.


Više saznajte na izvornom linku: Avaz.ba – Svetozar Pudarić ostavio je neizbrisiv trag kako se vole ljudi, narod i zemlja / (avaz.ba).
– Ovo je čitanje RSS vijesti.